Γερμανικό «πλάνο» με συγκεντρώσεις 10 ατόμων και ανοιχτά καταστήματα για τα Χριστούγεννα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανικό «πλάνο» με συγκεντρώσεις 10 ατόμων και ανοιχτά καταστήματα για τα Χριστούγεννα
Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αναμένεται να συζητήσουν τα σχέδιά τους με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ αύριο Τετάρτη.

Τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας προγραμματίζουν να επιτρέψουν τη συμμετοχή έως και 10 ανθρώπων στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με προσχέδιό που έγινε σήμερα γνωστό.

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αναμένεται να συζητήσουν τα σχέδιά τους με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ αύριο Τετάρτη, ενώ στην «ατζέντα» αναμένεται να είναι και το άνοιγμα της αγοράς, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει την ενίσχυση του «μερικού lockdown», που τέθηκε σε ισχύ στις 2 Νοεμβρίου, καθώς «ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σταθεροποιείται, αλλά πολύ αργά».

13.554 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.554 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 942.687, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 249 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 14.361 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider