Lockdown 17 ημερών στην Ουαλία - Σε ισχύ από την Παρασκευή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lockdown 17 ημερών στην Ουαλία - Σε ισχύ από την Παρασκευή
Από την Παρασκευή θα επιβληθεί στην Ουαλία ένα «αντιπυρικό» lockdown διάρκειας 17 ημερών, με επαναφορά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων της άνοιξης κατά του κορωνοϊού.

Σε καθεστώς lockdown θα βρίσκεται από την ερχόμενη Παρασκευή και για ακόμα 17 ημέρες η Ουαλία με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως γίνεται επαναφορά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων της άνοιξης κατά του κορονοϊού.

Ο τοπικός Πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ είπε πως «όλοι οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και όλες οι μη αναγκαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης και όλων των καταστημάτων που πωλούν μη αναγκαία είδη και υπηρεσίες, εργασία από το σπίτι όπου είναι δυνατόν με εξαίρεση για τους εργαζόμενους σε κρίσιμα επαγγέλματα, απαγόρευση συναντήσεων ατόμων που δε συγκατοικούν είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό χώρο (με εξαίρεση για τις λεγόμενες κοινωνικές φούσκες υποστήριξης), κανονική λειτουργία των δημοτικών σχολείων μετά από τις προγραμματισμένες διακοπές την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αλλά παράταση των διακοπών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκτός από την αντίστοιχη πρώτη και δευτέρα γυμνασίου.

Θα κλείσουν επίσης οι χώροι λατρείας, εκτός από τις περιπτώσεις τέλεσης γάμων και κηδειών, οι βιβλιοθήκες, τα κοινοτικά κέντρα και τα κέντρα ανακύκλωσης.

Κατά τον κ. Ντρέικφορντ τα μέτρα θα επιφέρουν ένα «σύντομο, απότομο σοκ» που απαιτείται για τη διακοπή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος το δημόσιο σύστημα υγείας NHS να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες και «ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να πεθάνουν», καθώς «ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα σε κάθε τμήμα της Ουαλίας».

Ο Ουαλός πρωθυπουργός εξήγγειλε παράλληλα ένα κονδύλι ύψους 300 εκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider