Ο οίκος DBRS υποβάθμισε τη Γαλλία σε AA (high) με σταθερό outlook

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο οίκος DBRS υποβάθμισε τη Γαλλία σε AA (high) με σταθερό outlook
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Αιφνιδιαστική κίνηση από την DBRS. Έχασε τα τρία «A» η Γαλλία.

Σε μια αιφνίδια κίνηση ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας κατά μία βαθμίδα σε «AA (high)» από «ΑΑΑ» με σταθερό outlook.

H DBRS επισημαίνει πως η έξαρση της πανδημίας εντείνει τις υπάρχουσες πιστωτικές προκλήσεις της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών δαπανών του δημόσιου τομέα και του χρέους.

Παρά τους ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της κρίσης, η πανδημία θα αυξήσει τον ήδη υψηλό όγκο δημοσίου χρέος φέτος. Η κυβέρνηση προβλέπει το δημοσιονομικό της έλλειμμα για το 2020 θα αυξηθεί πάνω από το 10% του ΑΕΠ και ο λόγος χρέους θα προς ΑΕΠ φθάσει το 118%.

Παράλληλα η DBRS τονίζει πως η κρίση του κορονοϊού θα προκαλέσει ύφεσης της τάξης του 10% το 2020 στη γαλλική οικονομία το 2020, πριν από μια ισχυρή ανάκαμψη 8% το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η Blackstone εξαγοράζει την Skroutz από την CVC

Ψηφιακός φάκελος για κάθε ΑΦΜ: Στο «ραντάρ» καταθέσεις, ακίνητα, POS και social media

Το φθινοπωρινό εκλογικό χαρτί, ο Μητσοτάκης «παίζει» Metallica, οι «καλοδεχούμενες προτάσεις» του ΠΑΣΟΚ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider