Περί τα 100 εκατ. δολάρια σχεδιάζει να επενδύσει στη Φλόριντα ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ για να βοηθήσει τον Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τη μάχη σε αυτή την κρίσιμη και συνάμα αμφίρροπη Πολιτεία. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, συνεργάτες του Μπλούμπεργκ είπαν ότι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έλαβε αυτήν την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία στην προεκλογική εκστρατεία του σε αυτήν την Πολιτεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το προεκλογικό επιτελείου του Τραμπ και η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι τον Αύγουστο συγκέντρωσαν από δωρεές 210 εκατομμύρια, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 364,5 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο Μπάιντεν τον ίδιο μήνα.

Η ψηφοφορία στη Φλόριντα ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου και για αυτό είναι «επείγουσα ανάγκη» να ρίξουν οι Δημοκρατικοί χρήματα σε αυτήν την Πολιτεία πολύ γρήγορα, είπε στην εφημερίδα ο σύμβουλος του Μπλούμπεργκ, Κέβιν Σίκεϊ. «Ο Μάικ πιστεύει ότι επενδύοντας στη Φλόριντα, οι πόροι της εκστρατείας (του Μπάιντεν) και των Δημοκρατικών θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες Πολιτείες, ιδίως στην Πενσιλβάνια», εξήγησε.

Σημειωτέον ότι ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει δαπανήσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να προωθήσει την υποψηφιότητά του με το Δημοκρατικό κόμμα, προτού να αποχωρήσει από την κούρσα. 

Διαβάστε επίσης: