Συνεχώς αλλάζει την πορεία του το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, πλέον κινείται νοτιοδυτικά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και εντός της παρανόμου εκδοθείσας  τουρκικής Navtex.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, το τουρκικό πλοίο είχε επιστρέψει εντός της ελληνικής υφαλοκριπίδας, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης είχε πορεία προς το λιμάνι της Αττάλειας.

Σε κάθε του κίνηση το Oruc Reis συνοδεύεται από  βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται»

Να υπενθμίσουμε πως στο διάγγελμά του, χθες Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες. Με αυτή την πολιτική αρχών διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε τις συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και, πρόσφατα, με την Αίγυπτο. Συμφωνίες απολύτως συμβατές με το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image