«Αναζωπύρωση» της πανδημίας στην Κίνα με 127 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αναζωπύρωση» της πανδημίας στην Κίνα με 127 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο
Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Νέα αναζωπύρωση της πανδημίας παρατηρείται στην Κίνα, καθώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τον εντοπισμό 127 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, διευκρινίζοντας ότι 123 από αυτά είναι περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Από τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, 112 αναφέρθηκαν στη Σιντζιάνγκ (βορειοδυτικά) και τα υπόλοιπα 11 στην επαρχία Λιαονίνγκ (βορειοανατολικά).

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, όπως ονομάζεται το υπουργείο Υγείας στην Κίνα.

Εντοπίστηκαν τέσσερα «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία του υπουργείου όταν φθάνουν στην κινεζική επικράτεια ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επιβεβαιώνεται ότι έχουν μολυνθεί. Εντοπίστηκαν εξάλλου 11 ασυμπτωματικοί φορείς.

17 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, καθώς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 684, οι 41 σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.292 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider