Hollande: Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hollande: Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο

Τη δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande την Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά από τις δολοφονικές επιθέσεις των ισλαμιστών στο Παρίσι και ενώ οι γαλλικές και οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον όσων συμμετείχαν σε αυτές.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατά την ομιλία του στο γαλλικό κοινοβούλιο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του για να κάμψουν το Ισλαμικό Κράτος. «Θα καλέσω τόσο τον Obama όσο και τον Putin να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας και να βρούμε μια λύση», δήλωσε, για να επαναλάβει πως η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο.

«Οι πράξεις που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι είναι πράξεις πολέμου. Οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 129 ανθρώπων και σε πολλούς τραυματίες. Είναι μια επίθεση κατά της χώρας μας, των αξίων της, της νεολαίας της και του τρόπου ζωής του» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζονται με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν διεξάγει 168 εφόδους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, πραγματοποιώντας 23 συλλήψεις και κατάσχοντας 31 όπλα, όπως δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας Bernard Cazeneuve.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider