Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις – Νέα «πυρά» κατά της ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις – Νέα «πυρά» κατά της ΕΕ
Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία.

Την οργή του Τούρκου πρόεδρου, προκάλεσε ο αποκλεισμό της Τουρκίας από τη λίστα των χωρών που θεωρούνται «ασφαλείς» από τον κορονοϊό, καθώς εξαπέλυσε βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«H EE ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απ’ έξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό. Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 5, εσείς θα χάσετε 10!», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σηκώνοντας και τις δύο παλάμες των χεριών του για να δώσει έμφαση.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία και κάλεσε τη Γερμανία να προβεί σε θετικά βήματα απέναντι στην Τουρκία.

«Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος να μπορεί να μας συναγωνιστεί σε κάθε τομέα! Και στη Γερμανία αυτή τη στιγμή μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Τουρισμού έχουμε πει ότι αναμένουμε θετικά βήματα στο θέμα αυτό».

Ακόμα εμφανίστηκε ανένδοτος και στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου, αφού όπως είπε η χώρα του θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις.

«Τα πλωτά γεωτρύπανα έχουν ξεκινήσει ήδη τις γεωτρήσεις στις θάλασσες», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εγκαίνια υδροηλεκτρικού σταθμού στο Τοκάτ της Τουρκίας, «χαλώντας τα παιχνίδια και τις παγίδες που προσπάθησαν να βάλουν ειδικά κατά της Τουρκίας και της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Μετά την ανατολική Μεσόγειο περάσαμε σε έρευνες και γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις δραστηριότητες χωρίς να παραχωρήσουμε κανένα από τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου, λέγοντας ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2023. «Με αυτό το έργο εξασφαλίσουμε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και το ενεργειακό μας χαρτοφυλάκιο θα αποκτήσει ισορροπία», δήλωσε.

Πηγή: Sigmalive

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider