Ισπανία: Δεύτερη τοπική καραντίνα μέσα σε 24 ώρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Δεύτερη τοπική καραντίνα μέσα σε 24 ώρες
Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν 258 κρούσματα στη Γαλικία, εκ των οποίων τα 117 στο Λούγκο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Ισπανίας, καθώς μετά την Καταλονία επιβλήθηκε τοπικό lockdown και σε περιοχή της Γαλικίας εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων της Covid-19.

Η Γαλικία, η βορειοδυτική περιοχή της Ισπανίας, επέβαλε καραντίνα σήμερα σε περίπου 70.000 κατοίκους μιας κομητείας έπειτα από την έξαρση στα κρούσματα του κορονοϊού που παρατηρήθηκε, μια ημέρα μετά την επιβολή τοπικού lockdown στην Καταλονία.

Οι κάτοικοι της κομητείας ΛΑ Μαρίνα, κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ισπανίας, στην επαρχία Λούγκο, δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από την περιοχή από απόψε τα μεσάνυχτα μέχρι την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στην Γαλικία, στις 12 Ιουλίου.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός της Λα Μαρίνα, αλλά η είσοδος ή η έξοδος στην πόλη θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

Με εξόδους σε μπαρ συνδέουν τα κρούσματα

Ο τοπικός υπουργός Υγείας, Χεσούς Βάσκες Αλμουίνα είπε σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή ότι οι περισσότερες εστίες του κορονοϊού συνδέονται με πολλά μπαρ στην περιοχή.

Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν 258 κρούσματα στη Γαλικία, εκ των οποίων τα 117 στο Λούγκο.

Εφεξής τα μπαρ και τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο με το 50% της χωρητικότητάς τους και οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε μάσκα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, στις παραλίες ή στις πισίνες, είπαν οι αρχές.

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Σαλβαδόρ Ίλλα δήλωσε σήμερα, Κυριακή ότι το υπουργείο του παρακολουθεί την κατάσταση στη Γαλικία και στην Καταλονία πολύ στενά.

«Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και το lockdown ήταν το κλειδί για να ισιώσει η καμπύλη (των κρουσμάτων). Σήμερα είναι και πάλι απαραίτητα για να σταματήσει η έξαρση», έγραψε ο υπουργός στο Twitter.

Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.45 κρούσματα του κορονοϊού και 28.85 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, γεγονός που καθιστά τη χώρα μια από τις περισσότερο πληγείσες στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι και στην Καταλονία, επιβλήθηκαν το Σάββατο περιορισμοί μετακινήσεων σε περισσότερους από 200.000 κατοίκους έπειτα από την εμφάνιση πολλών νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Οι κάτοικοι της περιφέρειας Σεγριά, η οποία περιλαμβάνει την πόλη Λέριδα, απαγορεύεται να φύγουν από την περιοχή από τις 12:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά δεν θα περιοριστούν στα πλήρως σπίτια τους όπως συνέβη με το αρχικό, αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε σε όλη την χώρα τον Μάρτιο.

«Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την Σεγριά εξαιτίας των στοιχείων που επιβεβαιώνουν μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας, ο Κιμ Τόρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider