Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου έχουν έδρα στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου έχουν έδρα στις ΗΠΑ
Η έκθεση της Wealth-X μετρά κάθε χρόνο πόσοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο, που ζουν και τι αυξομειώσεις παρουσιάζουν στην περιουσία τους.

Το 2019 ήταν μία καλή χρονιά για τους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με την έκθεση της Wealth-X, οι δις - εκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 12%.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του ο Guardian, η έκθεση της Wealth-X μετρά κάθε χρόνο πόσοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο, που ζουν και τι αυξομειώσεις παρουσιάζουν στην περιουσία τους. Όπως φαίνεται το 2019 είχε θετικό πρόσημο...

Πάνω από μισό τρισ. δολάρια κέρδισαν οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας

Η περιουσία όλων των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της Amazon Τζεφ Μπέζος και του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αυξήθηκε κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια αφότου ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι και τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών (IPS), μέσα σε διάστημα 11 εβδομάδων, από τις 18 Μαρτίου όταν ξεκίνησαν τα μέτρα καραντίνας, η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 565 δισ. δολάρια. Στο ίδιο διάστημα 42,6 εκατ. εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider