Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις - 1.600 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις - 1.600 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον
Οι διαδηλωτές αψηφούν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώνονται στους δρόμους.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή και απογοήτευσή τους για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως 1.600 στρατιώτες μεταφέρθηκαν στην Ουάσινγκτον.

Τα στελέχη του στρατού ξηράς φέρεται να έχουν μεταφερθεί σε «στρατιωτικές βάσεις» της περιφέρειας και όχι «μέσα» στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν.

Αψηφούν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον αψηφώντας ξανά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για να αποκατασταθεί η τάξη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Διαδηλωτές εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στον καινούργιο φράκτη που τους εμποδίζει να μπουν σε ένα πάρκο έξω από το κτήριο της αμερικανικής προεδρίας.

60.000 άνθρωποι τίμησαν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά χθες Τρίτη στο Χιούστον του Τέξας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ. Ο δήμος του Χιούστον εκτίμησε ότι οι άνθρωποι που πήραν μέρος στην πορεία και τη συγκέντρωση ήταν περί τους 60.000.

Στις 9 Ιουνίου η κηδεία

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ προβλέπεται να τελεστεί την 9η Ιουνίου στην πόλη όπου μεγάλωσε. Προηγουμένως θα γίνουν άλλες δύο επιμνημόσυνες τελετές, στη Μινεάπολη, αύριο Πέμπτη και στη Βόρεια Καρολίνα, από όπου καταγόταν, το Σάββατο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider