Παγκόσμια έκκληση στους κροίσους να βάλουν πλάτη στη μάχη κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμια έκκληση στους κροίσους να βάλουν πλάτη στη μάχη κατά του κορονοϊού
Οργανισμοί, ΜΚΟ, μέσα ενημέρωσης ακόμα και φιλάνθρωποι επιχειρηματίες καλούν τους Κροίσους σε όλο τον κόσμο να συνεισφέρουν δυναμικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Μία παγκόσμια έκκληση προς τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.

Οργανισμοί, ΜΚΟ, μέσα ενημέρωσης ακόμα και φιλάνθρωποι επιχειρηματίες καλούν τους κροίσους σε όλο τον κόσμο να συνεισφέρουν δυναμικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού με άμεσες δωρεές ή με κεφάλαια που θα βοηθήσουν στην δημιουργία εμβολίου.

Δεν είναι όλοι «απόντες»

Ορισμένοι δισεκατομμυριούχοι έχουν δείξει δυναμική παρουσία στη μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, όπως ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, οι οποίοι έχουν ήδη δώσει τεράστια ποσά, σε δράσεις και ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν ακόμα περισσότερα.

Όμως άλλα «μέλη» της «ελίτ» των κροίσων δεν έχουν δείξει την ίδια ευαισθησία και έχουν δεχθεί έντονη κριτική, είτε για την απουσία τους, είτε για τα «μικρά» ποσά που έχουν διαθέσει, όπως στην περίπτωση του Τζεφ Μπέζος.

Ο ιδρυτής της Amazon πραγματοποίησε δωρεά ύψους 100 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα τροφίμων Feeding America και παρότι τα 100 εκατ. δολάρια δεν είναι λίγα, ο Μπέζος έγινε δέκτης αυστηρής κριτικής, καθώς το ποσό αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 0,1% της περιουσίας του.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider