Κορονοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας «μετρά» 14.076 θανάτους παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας «μετρά» 14.076 θανάτους παγκοσμίως
Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 339.259 κρούσματα εκ των οποίων, μόνο τα 81.439 ήταν στην Κίνα.

Εκθετικά φαίνεται να αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων και των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, ανά τον πλανήτη.

Το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) χρησιμοποιεί ένα διαδραστικό χάρτη, που παρουσιάζει σε - σχεδόν - πραγματικό χρόνο τα κρούσματα και τους νεκρούς του νέου κοροναϊού παγκοσμίως.

Σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 339.259 κρούσματα εκ των οποίων τα 81.439 βρίσκονται στην Κίνα.

Δείτε εδώ με ένα κλικ, όλα τα κρούσματα του κορονοϊού, σε ζωντανό χρόνο

Η Ιταλία έχει 59.138 καταγεγραμμένα κρούσματα και οι ΗΠΑ 35.206 κρούσματα. Στην Ισπανία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 28.768 και στην Γερμανία 24.873.

Οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί είναι συνολικά 14.706. Η Ιταλία έφτασε τους 5.476 θανάτους και ξεπέρασε την Κίνα, η ποία κατέγραψε 3.153 θανάτους. Στην Ισπανία 1.722 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορωνοϊό και στο Ιράν 1.685.

Συνολικά 98.834 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον κορoνοϊό.

Χαρτογράφηση των κρουσμάτων και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα GeoCHOROS του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δημιούργησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα πολυμεταβλητής παρακολούθησης, ανάλυσης και χαρτογράφησης της γεωγραφικής κατανομής και της διαχρονικής εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού (Web-GIS).

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της, «σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι η μόνη που δίνει πραγματική εικόνα για το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος, σε κάθε χώρα και παγκοσμίως και διευκολύνει τον επισκέπτη στο να κάνει συγκρίσεις, ακόμα και εκτιμήσεις για την εξέλιξή της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider