«Τέλος» η βίζα για τους ανειδίκευτους εργάτες στη Βρετανία (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τέλος» η βίζα για τους ανειδίκευτους εργάτες στη Βρετανία (pic)
Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει ένα σύστημα μοριοδότησης στην υποδοχή εργατικού συναμικού από άλλες χώρες, στα πρότυπα της Αυστραλίας.

«Τέλος» στις προσλήψεις ανειδίκευτων εργατών που ψάχνουν εργασία στη Βρετανία βάζει το νέο μεταναστευτικό σύστημα της χώρας, μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου του Brexit, σύμφωνα με το BBC.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να «κλείσει» τα σύνορα της χώρας, σταματώντας να παρέχει βίζα εργασίας σε ανειδίκευτους εργάτες, καθώς και σε όσους δεν μιλούν αγγλικά, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Στόχος της κυβέρνησης είναι «να τερματίσει την εξάρτησή της από το φθηνό εργατικό δυναμικό της Ευρώπης» και να επενδύσει στην αυτοματοποιημένη τεχνολογία, σε ορισμένους κλάδους.

Σύστημα μοριοδότησης στα «πρότυπα της Αυστραλίας»

Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει ένα σύστημα μοριοδότησης στην υποδοχή εργατικού συναμικού από άλλες χώρες, το οποίο θυμίζει το σύστημα που ακολουθεί η Αυστραλία.

Βάση αυτού του συστήματος, οι εργαζόμενοι που θα θέλουν να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει απαραιτήτως να μιλούν αγγλικά σε καλό επίπεδο γνώσης και να τους έχει προσφερθεί μια εξειδικευμένη εργασία από εγκεκριμένο εργοδότη, ενώ θα πρέπει να έχει οριστεί ήδη ο μισθός που θα λαμβάνουν.

Όμως, για να μπορέσουν να αποκτήσουν την πολυπόθητη βίζα εργασίας θα πρέπει, επίσης, να μπορούν να πιστοποιήσουν την εξειδίκευση τους και να αναζητούν εργασία σε κλάδο που παρουσιάζει έλλειψη, για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν συνολικά 70 «πόντους».

λ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider