Τραμπ: Συγκέντρωσε προεκλογικές δωρεές 200 εκατ. δολάριων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Συγκέντρωσε προεκλογικές δωρεές 200 εκατ. δολάριων
Ο Τραμπ εκτιμάται πως μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω στα 200 εκατ. δολάρια σε προεκλογικές δωρεές.

Ήταν ένα ιδιαίτερο δείπνο με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Φλόριντα. Στο Παλμ Μπιτς συγκεντρώθηκε ένας κύκλος υποστηρικτών του Αμερικανού προέδρου. Γύρω στους 40 ήταν οι συνδαιτυμόνες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια. Ό

Περίπου 10 εκατ. δολάρια συγκεντρώθηκαν στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Τρίτης στη Φλόριντα, με τον κάθε συνδαιτυμόνα να πληρώνει 250.000 δολάρια για να παραυρεθεί στο δείπνο. Πρόκειται για χρήματα που θα διατεθούν για τον προεκλογικό αγώνα του Τραμπ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, ο Αμερικανός πρόεδρος διοργανώνει συχνά γεύματα ή συναντήσεις με «εισιτήριο» εισόδου που κοστίζει πολλά μηδενικά.

Ο Μπλούμπεργκ δεν ασχολείται με δωρεές

Κύριος αντίπαλος του Τραμπ στον προεκλογικό αγώνα για τις εκλογές του 2020, είναι ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος όμως δεν ασχολείται με... προεκλογικές δωρεές, σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσίευματα. Ο εκατομμυριούχος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης στηρίζεται στην περιουσία του, καθώς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διαθέτει μια περιουσία, η οποία εκτιμάται γύρω στα 63 δισ. δολάρια.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μπλούμπεργκ επιχειρεί να προσελκύσει συνεργάτες με παχυλούς μισθούς, κινητά, υπολογιστές και πληρωμένα γεύματα. Τα χρήματά του, του διασφαλίζουν επίσης ότι δεν χρειάζεται να παρουσιάζεται τόσο συχνά στην τηλεόραση μια και αντ' αυτού παίζουν πάρα πολλά σποτάκια. Όλη αυτή η στρατηγική κατάφερε να αυξήσει τη δημοτικότητά του. Ωστόσο δεν ήταν μόνο τα χρήματα που δαπανήθηκαν για διαφημιστική καμπάνια, τα οποία έφεραν αποτελέσματα και αύξησαν τη δημοτικότητά του.

Τα τελευταία χρόνια ο Μπλούμπεργκ χρηματοδοτούσε συστηματικά διάφορες κοινωνικές ενώσεις με αποτέλεσμα να αποκτήσει πολλού οπαδούς. Ο ίδιος δεν δαπανά όμως μόνο χρήματα μέσα από όλη αυτή την προβολή, αλλά καταφέρνει να μεγαλώσει και την περιουσία του. Η εφημερίδα Washington Post υπολογίζει ότι από τότε που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι στα τέλη Νοεμβρίου η περιουσία του αυξήθηκε κατά 8 δισ. δολάρια, δηλαδή περίπου 100 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Οι μέχρι σήμερα προεκλογικές του δαπάνες τους είναι λιγότερες από όσα κερδίζει μέσα σε μια εβδομάδα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider