Έκτακτες δανειοδότησεις 2,92 δισ. δολαρίων για την κάλυψη αναγκών λόγω κοροναϊού στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτες δανειοδότησεις 2,92 δισ. δολαρίων για την κάλυψη αναγκών λόγω κοροναϊού στην Κίνα
Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας προχώρησε ενέκρινε έκτακτα δανεία οικονομικού ύψους 2,92 δισ. δολαρίων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Έκτακτες δανειοδοτήσεις συνολικής αξίας 2,92 δισ. δολαρίων για την κάλυψη αναγκών, που δημιουργεί η επιδημία του κοροναϊού, ενέκρινε η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB) προχώρησε στη διάθεση έκτακτων δανείων οικονομικού ύψους 20,4 δισ. γουάν, περίπου 2,92 δισ. δολαρίων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού (NCP).

Τα δάνεια αυτά προσφέρονται κυρίως προς τις επιχειρήσεις στον βιομηχανικό τομέα, αλλά και για την αγορά υλικών πρόληψης και ελέγχου.

Παράλληλα, οι δανειοδοτήσεις αυτές καλύπτουν τα υλικά καθημερινών αναγκών των κατασκευαστών των δύο αυτοσχέδιων νοσοκομείων που κατασκευάστηκαν για την αντιμετώπιση του ιού.

Το Πεκίνο διευκολύνει την ομαλή μεταφορά των εποχιακών αγροτικών προϊόντων

Όπω αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Πεκίνο θα ενισχύσει τις προσπάθειές του για την ομαλή μεταφορά των εποχιακών αγροτικών προϊόντων, καθώς η Κίνα μάχεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει απαγορευτεί κάθε μη αδειοδοτημένη διακοπή της ομαλής κίνησης των οχημάτων σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Θεμάτων.

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι νεκροί της επιδημίας

Ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ξεπέρασε χθες, Δευτέρα, έφθασε τους 1.011 νεκρούς, μετά την καταγραφή 103 νέων θανάτων στη Χουμπέι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, με βάση τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιήσει οι εθνικές αρχές.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

Υπάρχουν ακόμη 16.687 ύποπτα κρούσματα. Οι αρχές της επαρχίας δεσμεύθηκαν χθες Δευτέρα ότι όλοι οι ασθενείς που υπάρχει η υποψία πως έχουν μολυνθεί από τον 2019-nCoV θα υποβληθούν σε εξετάσεις μέσα σε 24 ώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider