Κοροναϊός: Ξεκινάει ο επαναπατρισμός των Ευρωπαίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός: Ξεκινάει ο επαναπατρισμός των Ευρωπαίων
Ισπανία και Βρετανία ξεκινάνε τον επαναπατρισμό των πολιτών τους από το Ουχάν της Κίνας.

Τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών ξεκινάνε διάφορες χώρες της ΕΕ, με την Ισπανία να ξεκινάει από σήμερα Πέμπτη την επιστροφή μιας ομάδας Ισπανών που είχαν εγκλωβιστεί στο Ουχάν.

Ισπανία

Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μια ομάδα Ισπανών πολιτών θα επαναπατριστεί από την Ουχάν τις επόμενες ώρες στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης επαναπατρισμού από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Σαλβαδόρ Ίγια δήλωσε νωρίτερα πως οι περίπου 20 Ισπανοί θα τεθούν για 14 ημέρες σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στη χώρα.

Βρετανία

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ είπε πως έλαβε επιβεβαίωση ότι η απομάκρυνση πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ουχάν μπορεί να λάβει χώρα αύριο Παρασκευή.

«Με ικανοποίηση λάβαμε επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές ότι η πτήση για τον επαναπατρισμό πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου από το αεροδρόμιο της Ουχάν μπορεί να αναχωρήσει στις 05:00 τοπική ώρα της Παρασκευής» (αύριο), είπε ο Ράαμπ.

Γαλλία - Αναστέλλει τις πτήσεις η Air France

Η Air France ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της προς και από την ηπειρωτική Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου, λόγω του ξεσπάσματος του φονικού κοροναϊού στην Κίνα.

Η Air France είχε αναστείλει τις πτήσεις της προς και από την κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, στις 22 Ιανουαρίου και η αναστολή αυτή παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας.

Στους 170 οι νεκροί

Την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 και ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 170.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider