Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 
Διασημότητες από διάφορους χώρους ανακάλυψαν μετά την ηλικία των 40 το «κλειδί» της επιτυχίας.

Η επιτυχία και η φήμη για κάποιους από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο ήρθε μετά την ηλικία των 40 ετών.

Μέχρι τότε είτε απασχολούνταν σε ένα διαφορετικό κλάδο είτε δεν είχαν βρει ακόμη το «κλειδί» της επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του Μάρκ Ζουκέμπεργκ και του Μπιλ Γκέιτς που πέτυχαν σε νεαρή ηλικία.

Άλλωστε όπως επισημαίνει το Business Ιnsider, η μέση ηλικία όσων προχωρούν στην ίδρυση μιας εταιρείας κυμαίνεται γύρω στις 40, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του MIT, Pierre Azoulay.

Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40.

Η Ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον ίδρυσε τη Huffington Post τ0 2005 σε ηλικία 55 ετών. Ενώ προηγουμένως εργαζόταν ως πολιτική σχολιάστρια και συγγραφέας, η επιτυχία της ιστοσελίδας την έκανε ευρέως γνωστή. Το 2011 μάλιστα η Huffington Post εξαγοράστηκε από την ΑOL έναντι 315 εκατ. δολαρίων.

Ο διάσημος σήμερα ηθοποιός συμμετείχε σε ταινίες του Xόλιγουντ παίζοντας μικρούς ρόλους. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1991 όταν σε ηλικία 43 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία του Σπάικ Λι, «Ο πυρετός της Zούγκλας».

Ο θρύλος των κόμικς κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, δημιούργησε τους πιο γνωστούς υπερήρωες της Marvel. Ήταν ο «πατέρας»  χαρακτήρων όπως ο Spider-Man, ο Ant-Man, ο Iron Man, οι Fantastic Four, The Avengers, The X-Men, and Black Panther.

Η μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του ξεκίνησε το 1961, σε ηλικία 39 ετών με τη δημιουργία των Fantastic Four που άλλαξαν την ιστορία των κόμικς. 

Ο ιδρυτής της Ford ήταν ο εμπνευστής της «γραμμής παραγωγής» που επέτρεψε τη μαζική κατασκευή αυτοκινήτων.  Το 1908, σε ηλικία 45 ετών ο Χένρι Φορντ δημιούργησε το περίφημο Ford Model Τ αλλάζοντας ριζικά το τοπίο της αυτοκίνησης.

Ο ιδρυτής των McDonald’s, Ρέι Κροκ, ήταν πωλητής μηχανών μιλκσέικ όταν γνώρισε τα αδέρφια Dick και Mac McDonald που είχαν μαγαζί με μπεργκερ στην Καλιφόρνια.

Εκείνος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το εστιατόριο που έγινε μάνατζέρ τους, έστησε μια ολόκληρη αλυσίδα και στη συνέχεια αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος. Σε ηλικία 52 ετών κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μια εβληματικής αλυσίδας.

Η θρυλική σεφ που «δίδαξε» τη γαλλική κουζίνα στις ΗΠΑ είχε δουλέψει στον χώρο της διαφήμισης αλλά και για την αμερικανική κυβέρνηση προτού γράψει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Ήταν 50 ετών όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως διάσημη σεφ το 1961.

Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν 40 ετών όταν μαζί με τη γυναίκα του, Ντόρις άνοιξαν το 1969 το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο. Μέχρι τότε δεν είχε σχέση με εμπόριο. Tα Gap έγιναν στη συνέχεια ένα από τα αγαπημένα brand των ΗΠΑ και εμβληματικό κομμάτι της αμερικανικής μόδας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:02

Πτώση Phantom στην Τανάγρα: Σε εξέλιξη έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος

10:54

Reuters: Το τετραετές οικονομικό πλάνο Μητσοτάκη – Η Ελλάδα απ’ την κρίση στην ανάπτυξη

10:44

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

10:34

Κρήτη: Η τουριστική σεζόν «τραβάει» έως τις 20 Οκτωβρίου

10:29

Ισημερινός: Οι ΗΠΑ βύθισαν ένα τέταρτο σκάφος το οποίο φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά

10:13

Χατζηδάκης: Με δικαιοσύνη και ευθύνη δώσαμε όσα περισσότερα γινόταν

10:07

Ισραήλ: Πλήγματα στον νότιο Λίβανο μετά την εκτόξευση drones από τη Χεζμπολάχ

09:48

Νορβηγία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τον βασιλιά Κάρολο στην κηδεία του βασιλιά Χάραλντ

09:42

Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Πούτιν είχε «εξαιρετικά ειλικρινείς» συνομιλίες με τους Αμερικανούς απεσταλμένους

09:29

Γερμανία: Η AfD επιδιώκει ιστορική νίκη στη Σαξονία-Άνχαλτ

09:19

Ιράν - ΗΠΑ: Συνεχίζεται η ένταση με ανταλλαγή χτυπημάτων στα στενά του Ορμούζ

08:59

EKT: Αναμένεται νέα αύξηση των επιτοκίων την ερχόμενη Πέμπτη

08:52

Euronext Athens: Ο Σεπτέμβριος μήνας ορόσημο, άνοδος στη «super league 1» των αγορών

08:44

Αίγινα: Ένα νησί με κρυφές ομορφιές σε όλες τις εποχές

08:37

Νερό: Η Αθήνα αντιμέτωπη με λειψυδρία και πλημμύρες - Τι δείχνει νέα έκθεση του ΟΗΕ

08:27

Volkswagen: Συμφωνία για αναδιάρθρωση, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

08:21

Πότε θα καταβληθεί η «13η σύνταξη» και το Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο - Στα 1.000€ ο κατώτατος το 2028

08:14

Οι μακροοικονομικοί στόχοι της ΝΔ – Στο 2% ο πήχης για την ανάπτυξη και το στοίχημα των επενδύσεων

08:07

Τι είναι ο «κλειστός κουμπαράς για τη νέα γενιά» και πως διπλασιάζει το ποσό της αποταμίευσης - Όλα τα μέτρα για τις οικογένειες

08:00

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Τι αλλάζει για επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και τρίτεκνους, επιχειρήσεις

23:58

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

23:35

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 30χρονη σε τροχαίο στον Ευόσμο

23:15

Τσουκαλάς: Ζητούμε εντολή διακυβέρνησης από τους πολίτες

22:52

Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για το σημαντικό έργο που συντελείται

22:46

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφτηκε παλαιστινιακή πόλη στη Δυτική Όχθη που έχει δεχθεί επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους

22:23

Μαρινάκης για μέτρα ΔΕΘ: «Ένα μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα»

22:17

Μιχαηλίδου: Επισκέφθηκε δύο διαμερίσματα όπου μένουν γυναίκες-ωφελούμενες προγράμματος κοινωνικής κατοικίας

22:11

Χατζηδάκης: Ελπίδα ή περιπέτειες - Αυτό πρέπει να κρατήσουμε απ' την ομιλία Μητσοτάκη

22:09

Καφούνης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

21:54

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της ΝΔ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider