Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 
Διασημότητες από διάφορους χώρους ανακάλυψαν μετά την ηλικία των 40 το «κλειδί» της επιτυχίας.

Η επιτυχία και η φήμη για κάποιους από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο ήρθε μετά την ηλικία των 40 ετών.

Μέχρι τότε είτε απασχολούνταν σε ένα διαφορετικό κλάδο είτε δεν είχαν βρει ακόμη το «κλειδί» της επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του Μάρκ Ζουκέμπεργκ και του Μπιλ Γκέιτς που πέτυχαν σε νεαρή ηλικία.

Άλλωστε όπως επισημαίνει το Business Ιnsider, η μέση ηλικία όσων προχωρούν στην ίδρυση μιας εταιρείας κυμαίνεται γύρω στις 40, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του MIT, Pierre Azoulay.

Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40.

Η Ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον ίδρυσε τη Huffington Post τ0 2005 σε ηλικία 55 ετών. Ενώ προηγουμένως εργαζόταν ως πολιτική σχολιάστρια και συγγραφέας, η επιτυχία της ιστοσελίδας την έκανε ευρέως γνωστή. Το 2011 μάλιστα η Huffington Post εξαγοράστηκε από την ΑOL έναντι 315 εκατ. δολαρίων.

Ο διάσημος σήμερα ηθοποιός συμμετείχε σε ταινίες του Xόλιγουντ παίζοντας μικρούς ρόλους. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1991 όταν σε ηλικία 43 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία του Σπάικ Λι, «Ο πυρετός της Zούγκλας».

Ο θρύλος των κόμικς κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, δημιούργησε τους πιο γνωστούς υπερήρωες της Marvel. Ήταν ο «πατέρας»  χαρακτήρων όπως ο Spider-Man, ο Ant-Man, ο Iron Man, οι Fantastic Four, The Avengers, The X-Men, and Black Panther.

Η μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του ξεκίνησε το 1961, σε ηλικία 39 ετών με τη δημιουργία των Fantastic Four που άλλαξαν την ιστορία των κόμικς. 

Ο ιδρυτής της Ford ήταν ο εμπνευστής της «γραμμής παραγωγής» που επέτρεψε τη μαζική κατασκευή αυτοκινήτων.  Το 1908, σε ηλικία 45 ετών ο Χένρι Φορντ δημιούργησε το περίφημο Ford Model Τ αλλάζοντας ριζικά το τοπίο της αυτοκίνησης.

Ο ιδρυτής των McDonald’s, Ρέι Κροκ, ήταν πωλητής μηχανών μιλκσέικ όταν γνώρισε τα αδέρφια Dick και Mac McDonald που είχαν μαγαζί με μπεργκερ στην Καλιφόρνια.

Εκείνος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το εστιατόριο που έγινε μάνατζέρ τους, έστησε μια ολόκληρη αλυσίδα και στη συνέχεια αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος. Σε ηλικία 52 ετών κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μια εβληματικής αλυσίδας.

Η θρυλική σεφ που «δίδαξε» τη γαλλική κουζίνα στις ΗΠΑ είχε δουλέψει στον χώρο της διαφήμισης αλλά και για την αμερικανική κυβέρνηση προτού γράψει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Ήταν 50 ετών όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως διάσημη σεφ το 1961.

Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν 40 ετών όταν μαζί με τη γυναίκα του, Ντόρις άνοιξαν το 1969 το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο. Μέχρι τότε δεν είχε σχέση με εμπόριο. Tα Gap έγιναν στη συνέχεια ένα από τα αγαπημένα brand των ΗΠΑ και εμβληματικό κομμάτι της αμερικανικής μόδας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Η Λετονία θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης

23:45

Ιστορική ομιλία του βασιλιά Καρόλου στο Κογκρέσο - «Πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία Ευρώπης και Αμερικής»

23:30

Ευρώπη: Τα μικρά αεροδρόμια φοβούνται ότι δεν θα επιβιώσουν λόγω ακριβού πετρελαίου

23:27

Τρεις διασώστες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο - Δύο στρατιώτες τραυματίες

23:09

Wall Street: Ο σκεπτικισμός για την OpenAI έφερε απώλειες στον Nasdaq

23:00

Εργατική Πρωτομαγιά: Από 9:00-21:00 θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

22:55

Ρήγμα στον OPEC: Τι σημαίνει η αποχώρηση των ΗΑΕ για το καρτέλ και την παγκόσμια αγορά ενέργειας

22:44

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης απέρριψε τις δύο προσφυγές για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ

22:38

Βρετανία: Απορρίφθηκε η πρόταση έναρξης κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του Στάρμερ

22:33

Ξεκίνησε η δίκη του Μασκ εναντίον της OpenAI και της Microsoft - Ζητά αποζημίωση 150 εκατ. δολ.

22:28

Επίθεση Τραμπ σε Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει όταν μιλάει για το Ιράν»

22:20

Πετρέλαιο: Έκανε το «7 στα 7» με κέρδη άνω του 3%

22:10

Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»

22:05

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Η στήριξη στον Τραμπ βυθίζεται σε νέο χαμηλό

21:48

Χρυσός: Πτώση άνω του 2% με φόντο την Μέση Ανατολή

21:33

Γερμανία: Σχεδιάζει 111 δισ. νέου χρέους για το 2027 - Εισηγείται φόρο ζάχαρης και πλαστικού

21:26

Χατζηδάκης: ΔΕΗ, ΕΦΚΑ και διαχείριση της πανδημίας χειροπιαστά παραδείγματα εκσυγχρονισμού του κράτους

21:24

Νέo «καμπανάκι» Ντάιμον για πιθανή κρίση στην αγορά κρατικών ομολόγων

21:08

Γεωργιάδης: «Η υγεία στην Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και με πολύ μεγάλη ταχύτητα»

20:56

Παπασταύρου και Ράιτ συζήτησαν για τον Κάθετο Διάδρομο και την συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

20:48

Ρεσάλτο αμερικανών πεζοναυτών σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Αραβική Θάλασσα

20:34

Σαράντης: Διανέμει μέρισμα 0,39 ευρώ/μετοχή για το 2025

20:27

Μητσοτάκης: «Τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς το επιτελικό κράτος»

20:09

Μερτς: «Έχουμε λύσει μεγάλο μέρος του μεταναστευτικού» - Διαφωνεί η γερμανική αστυνομία

19:59

Κικίλιας: Επιπλέον 90 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των ναυτικών τα επόμενα επτά χρόνια

19:54

Eurobank: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 258,7 εκατ. ευρώ και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

19:49

Εισήγηση Πιερρακάκη - Κυρανάκη στο Υπουργικό: Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα κατά των αποζημιώσεων για τα Τέμπη

19:38

Έναρξη έργων για νέο πάρκο στον Πειραιά - Επένδυση 3,25 εκατ. από την ΟΛΠ ΑΕ

19:30

Αλλάζει o καιρός ενόψει Πρωτομαγιάς - Πτώση θερμοκρασίας και βροχές

19:16

Τράπεζα της Ελλάδος: Απαιτείται εγρήγορση στην εποπτεία των τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider