Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 
Διασημότητες από διάφορους χώρους ανακάλυψαν μετά την ηλικία των 40 το «κλειδί» της επιτυχίας.

Η επιτυχία και η φήμη για κάποιους από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο ήρθε μετά την ηλικία των 40 ετών.

Μέχρι τότε είτε απασχολούνταν σε ένα διαφορετικό κλάδο είτε δεν είχαν βρει ακόμη το «κλειδί» της επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του Μάρκ Ζουκέμπεργκ και του Μπιλ Γκέιτς που πέτυχαν σε νεαρή ηλικία.

Άλλωστε όπως επισημαίνει το Business Ιnsider, η μέση ηλικία όσων προχωρούν στην ίδρυση μιας εταιρείας κυμαίνεται γύρω στις 40, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του MIT, Pierre Azoulay.

Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40.

Η Ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον ίδρυσε τη Huffington Post τ0 2005 σε ηλικία 55 ετών. Ενώ προηγουμένως εργαζόταν ως πολιτική σχολιάστρια και συγγραφέας, η επιτυχία της ιστοσελίδας την έκανε ευρέως γνωστή. Το 2011 μάλιστα η Huffington Post εξαγοράστηκε από την ΑOL έναντι 315 εκατ. δολαρίων.

Ο διάσημος σήμερα ηθοποιός συμμετείχε σε ταινίες του Xόλιγουντ παίζοντας μικρούς ρόλους. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1991 όταν σε ηλικία 43 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία του Σπάικ Λι, «Ο πυρετός της Zούγκλας».

Ο θρύλος των κόμικς κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, δημιούργησε τους πιο γνωστούς υπερήρωες της Marvel. Ήταν ο «πατέρας»  χαρακτήρων όπως ο Spider-Man, ο Ant-Man, ο Iron Man, οι Fantastic Four, The Avengers, The X-Men, and Black Panther.

Η μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του ξεκίνησε το 1961, σε ηλικία 39 ετών με τη δημιουργία των Fantastic Four που άλλαξαν την ιστορία των κόμικς. 

Ο ιδρυτής της Ford ήταν ο εμπνευστής της «γραμμής παραγωγής» που επέτρεψε τη μαζική κατασκευή αυτοκινήτων.  Το 1908, σε ηλικία 45 ετών ο Χένρι Φορντ δημιούργησε το περίφημο Ford Model Τ αλλάζοντας ριζικά το τοπίο της αυτοκίνησης.

Ο ιδρυτής των McDonald’s, Ρέι Κροκ, ήταν πωλητής μηχανών μιλκσέικ όταν γνώρισε τα αδέρφια Dick και Mac McDonald που είχαν μαγαζί με μπεργκερ στην Καλιφόρνια.

Εκείνος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το εστιατόριο που έγινε μάνατζέρ τους, έστησε μια ολόκληρη αλυσίδα και στη συνέχεια αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος. Σε ηλικία 52 ετών κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μια εβληματικής αλυσίδας.

Η θρυλική σεφ που «δίδαξε» τη γαλλική κουζίνα στις ΗΠΑ είχε δουλέψει στον χώρο της διαφήμισης αλλά και για την αμερικανική κυβέρνηση προτού γράψει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Ήταν 50 ετών όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως διάσημη σεφ το 1961.

Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν 40 ετών όταν μαζί με τη γυναίκα του, Ντόρις άνοιξαν το 1969 το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο. Μέχρι τότε δεν είχε σχέση με εμπόριο. Tα Gap έγιναν στη συνέχεια ένα από τα αγαπημένα brand των ΗΠΑ και εμβληματικό κομμάτι της αμερικανικής μόδας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:47

ΑΑΔΕ: Έλεγχος στο ιατρείο στο Κολωνάκι για την υπόθεση Μαζωνάκη

19:43

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων των Χούθι – Αλληλεγγύη στη Σαουδική Αραβία

19:34

Έφτασε στο Καστελλόριζο ο Kυρ. Μητσοτάκης για την 83η επέτειο της Απελευθέρωσης

19:29

Eυρωαγορές: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο

19:19

ΗΑΕ: Επένδυση-μαμούθ 46 δισ. δολ. στη Γερμανία με τα data centers στο επίκεντρο

19:13

Πεζεσκιάν: Οι πιέσεις κατά του Ιράν έχουν «φτάσει σε κρίσιμο και επικίνδυνο στάδιο»

18:59

Υεμένη: Οι Χούθι ελέγχουν καθολικά το Στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ

18:50

«Ουδέν σχόλιο» από Nova για πληροφορίες περί εξαγοράς από τον Γιάννη Αλαφούζο

18:49

Fourlis: Στο 12,76% η συνολική συμμετοχή της Quest

18:34

Μόντι προς Πούτιν: Οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας

18:28

Το Ισραήλ σκότωσε διοικητή της Χαμάς σε αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα

18:22

Ιράν: «Συνάντηση τη Δευτέρα στο Ομάν με τις χώρες του Κόλπου για το Ορμούζ»

18:16

Ρωσία: Αμετάβλητο στο 14% το βασικό επιτόκιο ενόψει των εκλογών

18:05

Χαρδαλιάς: «71,3 εκατ. από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για 30 νέα σχολεία»

18:02

Πούτιν: «Οι ανταγωνιστές των BRICS προσπαθούν με απρεπή τρόπο να ανακτήσουν την ηγετική τους θέση»

17:58

Hellenic Train: Επένδυση 308 εκατ. για 23 νέα ηλεκτροκίνητα τρένα και δύο υβριδικά

17:46

ΗΠΑ: Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα - Αυξήθηκαν οι εκτιμήσεις για άνοδο πληθωρισμού

17:44

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά 17ετίας και εβδομαδιαία κέρδη 0,9%

17:30

Πολωνία: Διαμαρτυρία των μηχανοδηγών για θέματα ασφαλείας - Μείωσαν την ταχύτητα των τρένων

17:26

Κεραμέως: «Το επίδομα ανεργίας είναι ασφαλιστικό, ανταποδοτικό δικαίωμα. Δεν είναι προνοιακό»

17:19

11η Σεπτεμβρίου: Πέντε γυναίκες αφηγούνται τη ζωή μετά την τραγωδία

17:17

95 χρόνια Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ

17:07

Anthropic: Οι Χούθι χρησιμοποίησαν την ΑΙ πλατφόρμα Claude για την ανάπτυξη πυραύλων

17:03

Alstom: Συμφωνία 1,2 δισ. ευρώ με τη Βρετανία για 29 ηλεκτρικά τρένα

16:59

Παπαθανάσης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Παρακαταθήκη για τα επόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία»

16:50

Elan Capital: To hedge fund του Ρένου Δημητρίου εξετάζει τη δημιουργία γραφείου στην Αθήνα

16:40

Wall Street: Σπάει το αρνητικό σερί ο Dow με βοήθεια από πληθωρισμό - πετρέλαιο

16:36

Κατσαφάδος: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την Κρατική Αρωγή

16:31

Η Ρωσία θέτει στο στόχαστρο τη Λιθουανία αν αυτή εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της

16:26

Χούθι: «Κανένας λόγος ανησυχίας» για τη ναυσιπλοΐας στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider