Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 
Διασημότητες από διάφορους χώρους ανακάλυψαν μετά την ηλικία των 40 το «κλειδί» της επιτυχίας.

Η επιτυχία και η φήμη για κάποιους από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο ήρθε μετά την ηλικία των 40 ετών.

Μέχρι τότε είτε απασχολούνταν σε ένα διαφορετικό κλάδο είτε δεν είχαν βρει ακόμη το «κλειδί» της επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του Μάρκ Ζουκέμπεργκ και του Μπιλ Γκέιτς που πέτυχαν σε νεαρή ηλικία.

Άλλωστε όπως επισημαίνει το Business Ιnsider, η μέση ηλικία όσων προχωρούν στην ίδρυση μιας εταιρείας κυμαίνεται γύρω στις 40, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του MIT, Pierre Azoulay.

Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40.

Η Ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον ίδρυσε τη Huffington Post τ0 2005 σε ηλικία 55 ετών. Ενώ προηγουμένως εργαζόταν ως πολιτική σχολιάστρια και συγγραφέας, η επιτυχία της ιστοσελίδας την έκανε ευρέως γνωστή. Το 2011 μάλιστα η Huffington Post εξαγοράστηκε από την ΑOL έναντι 315 εκατ. δολαρίων.

Ο διάσημος σήμερα ηθοποιός συμμετείχε σε ταινίες του Xόλιγουντ παίζοντας μικρούς ρόλους. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1991 όταν σε ηλικία 43 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία του Σπάικ Λι, «Ο πυρετός της Zούγκλας».

Ο θρύλος των κόμικς κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, δημιούργησε τους πιο γνωστούς υπερήρωες της Marvel. Ήταν ο «πατέρας»  χαρακτήρων όπως ο Spider-Man, ο Ant-Man, ο Iron Man, οι Fantastic Four, The Avengers, The X-Men, and Black Panther.

Η μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του ξεκίνησε το 1961, σε ηλικία 39 ετών με τη δημιουργία των Fantastic Four που άλλαξαν την ιστορία των κόμικς. 

Ο ιδρυτής της Ford ήταν ο εμπνευστής της «γραμμής παραγωγής» που επέτρεψε τη μαζική κατασκευή αυτοκινήτων.  Το 1908, σε ηλικία 45 ετών ο Χένρι Φορντ δημιούργησε το περίφημο Ford Model Τ αλλάζοντας ριζικά το τοπίο της αυτοκίνησης.

Ο ιδρυτής των McDonald’s, Ρέι Κροκ, ήταν πωλητής μηχανών μιλκσέικ όταν γνώρισε τα αδέρφια Dick και Mac McDonald που είχαν μαγαζί με μπεργκερ στην Καλιφόρνια.

Εκείνος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το εστιατόριο που έγινε μάνατζέρ τους, έστησε μια ολόκληρη αλυσίδα και στη συνέχεια αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος. Σε ηλικία 52 ετών κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μια εβληματικής αλυσίδας.

Η θρυλική σεφ που «δίδαξε» τη γαλλική κουζίνα στις ΗΠΑ είχε δουλέψει στον χώρο της διαφήμισης αλλά και για την αμερικανική κυβέρνηση προτού γράψει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Ήταν 50 ετών όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως διάσημη σεφ το 1961.

Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν 40 ετών όταν μαζί με τη γυναίκα του, Ντόρις άνοιξαν το 1969 το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο. Μέχρι τότε δεν είχε σχέση με εμπόριο. Tα Gap έγιναν στη συνέχεια ένα από τα αγαπημένα brand των ΗΠΑ και εμβληματικό κομμάτι της αμερικανικής μόδας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Το Περού και το Μεξικό αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις

23:53

Ιράν: Ο Αραγτσί επαινεί τον στρατό, προτρέπει σε ενότητα των μουσουλμάνων

23:50

Το Cambridge επανεξετάζει τις διαδικασίες πρόσληψης καθηγητών

23:44

Συνάντηση Ζελένσκι με Βούτσιτς - Θέματα οικονομίας και ασφάλειας στο επίκεντρο

23:32

Άγκυρα: Η συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία δεν παραβιάζει το ΝΑΤΟ

23:17

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο στη Wall Street - Νέο ρεκόρ για S&P 500

23:03

Η Ισπανία ξεκινά ελέγχους στους ταξιδιώτες από Ιταλία - Έως τις 7 Σεπτεμβρίου

22:45

Αμερικανός αξιωματούχος: «Αναμένεται σύντομα συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ»

22:32

Πτώση άνω του 9% στην εβδομάδα για το πετρέλαιο

22:13

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Χαιρετίζει η Λάιεν

22:10

Axios: Το Ιράν αναμένει έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη συμφωνία ανοίγματος του Ορμούζ

22:00

Εβδομαδιαία κέρδη 7% για τον χρυσό

21:52

Ισπανία: Η αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο διακινητών με κέρδη 24 εκατ. ευρώ

21:46

ΔΕΘ - HELEXPO: Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση των 204,6 εκατ. ευρώ

21:39

Σκέρτσος: «Το ΠΑΣΟΚ υποκαθιστά την οικονομική ανάλυση με πολιτική προπαγάνδα»

21:27

Υπ. Παιδείας: 3,35 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών

21:11

Η UEFA συνεχίζει το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ παρά την αναδίπλωση της FIFA

21:01

Τραμπ: Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης της Λίζα Κουκ παρά το «μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου

20:42

Φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

20:32

Σχέδια Βελτίωσης: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 263,5 εκατ. ευρώ

20:19

ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία

20:11

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις μετά την τελευταία πληρωμή

20:00

AI: Η νέα μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας και οι κίνδυνοι της επενδυτικής έκρηξης

19:45

ΕΛ.Α.Σ: «Η απροκάλυπτη ώσμωση δικαστικής αρχής και εκτελεστικής εξουσίας εκθέτει τη χώρα διεθνώς»

19:37

Δικαστικό μπλόκο στην αίθουσα χορού του Τραμπ στο Λευκό Οίκο

19:27

Μπάρκιν (Fed): «Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας συμβαδίζουν με τις πρόσφατες τάσεις»

19:15

Καταβλήθηκαν 33,58 εκατ. ευρώ σε 67.746 δικαιούχους για την αγορά λιπασμάτων

19:10

Ευρωαγορές: Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Ιουνίου - Σε νέα υψηλά ο Stoxx 600

19:06

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Στο 100% η πληρότητα σε πολλά δρομολόγια για Κυκλάδες

18:56

Η Ιταλία απαντά στην Ισπανία: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» - Σε ισχύ οι συνοριακοί έλεγχοι


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider