Δεν έχει χαθεί η ελπίδα για συμφωνία ΗΠΑ - Bόρειας Κορέας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν έχει χαθεί η ελπίδα για συμφωνία ΗΠΑ - Bόρειας Κορέας
Εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα επανέναρξης του διαλόγου Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, όσον αφορά στο διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος σε πρόσφατες δηλώσεις του, σχολίασε πως δεν ωφελεί η απαισιοδοξία, προσθέτοντας πως η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει ακόμη τουλάχιστον κλείσει την πόρτα στην πιθανότητα επανάληψης των συνομιλιών για αυτή.

Για τον Μουν, η πρόσφατη επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν θετική εξέλιξη, που υπογράμμισε τη δέσμευση της Ουάσινγκτον στον διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ, ενώ ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τη βορειοκορεατική πλευρά άφησε να διαφανεί πως δεν έχουν εκμηδενιστεί οι πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος.

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα νέο στρατηγικό όπλο

Από την πλευρά του, πριν μερικές ημέρες, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα για την αποτροπή της απειλής των ΗΠΑ και θα αποκαλύψει στο «εγγύς μέλλον» ένα «νέο στρατηγικό όπλο», μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, καθώς η Ουάσινγκτον δεν ικανοποίησε εντός προθεσμίας — ως το πέρας του 2019 — τους όρους που έθετε η Πιονγκγιάνγκ για την επανέναρξη των διμερών διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ παραμένουν σε απόλυτο αδιέξοδο από τον Φεβρουάριο του 2019 και την αποτυχία της συνόδου κορυφής Τραμπ-Κιμ στο Ανόι του Βιετνάμ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider