Μικρό προβάδισμα για τον Ζάεφ στις δημοσκοπήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρό προβάδισμα για τον Ζάεφ στις δημοσκοπήσεις
To κυβερνών κόμμα SDSM και ο ηγέτης του και σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ προηγούνται ελαφρά σε δημοτικότητα στη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «MIA», το κυβερνών κόμμα SDSM και ο ηγέτης του Ζόραν Ζάεφ, προηγούνται ελαφρά σε δημοτικότητα στη Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το «Μακεδονικό Κέντρο για τη Διεθνή Συνεργασία» και το Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία «Societas Civilis» ενόψει των επικείμενων κοινοβουλευτικών εκλογών του Απριλίου 2020, το κυβερνών κόμμα SDSM και ο ηγέτης του και σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ προηγούνται ελαφρά σε δημοτικότητα στη Βόρεια Μακεδονία έναντι του VMRO-DPMNE.

Το 22,1% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν SDSM αν οι εκλογές διεξάγονταν αύριο, ενώ το 20,4% δήλωσε ότι θα ψήφιζε το VMRO-DPMNE.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει το αλβανικό συμπολιτευόμενο κόμμα DUI να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6.6% έναντι της Συμμαχίας για τους Αλβανούς (2,6%), η Levica (σ.σ. Αριστερά) (1,7%), το αλβανικό BESA (1,5%), το DPA (0,9%) και η Alternativa (0,8%). 2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν άλλα κόμματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider