Το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων που «τρέχουν» την υπόθεση παραπομπής του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters η παραπομπή του Αμερικανού πρόεδρου σε δίκη περιλαμβάνει τα παραπτώματα της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Τζέρολντ Νάντλερ, δήλωσε ότι ο Ντόναλντ «θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι κανένας, ούτε ακόμα και ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου» υπογράμμισε, αναφερόμενος κυρίως στην υπόθεση εμπλοκής με την Ουκρανία. Ο Τραμπ κατηγορείται πως άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διατάξει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπαίντεν και του γιου του. 

Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει το κατηγορητήριο, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ντόναλντ Τραμπ με τη διαδικασία να μεταφέρεται στη Γερουσία, όπου απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων επί των παρόντων για την καθαίρεση του προέδρου. Να επισημάνουμε πως η Γερουσία «ελέγχεται» από τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τα πράγματα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπα μιας και μερίδα των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να υπερψηφίσουν την πρόταση.