Άγκυρα: Από τη Δευτέρα θα αρχίσει να στέλνει «πίσω» τους φυλακισμένους τζιχαντιστές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άγκυρα: Από τη Δευτέρα θα αρχίσει να στέλνει «πίσω» τους φυλακισμένους τζιχαντιστές
Η Άγκυρα προειδοποιεί πως θα αρχίσει να στέλνει φυλακισμένους τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους, από τη Δευτέρα.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος υποστήριξε πως η Τουρκία θα αρχίσει από τη Δευτέρα να στέλνει πίσω στις πατρίδες τους, τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχει συλλάβει, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τουρκία εδώ και καιρό επικρίνει τους ευρωπαίους συμμάχους της επειδή αρνούνται «να πάρουν πίσω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι είναι πολίτες τους» και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα στείλει συλληφθέντες τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους τη Δευτέρα, ακόμη κι αν η υπηκοότητά τους έχει ανακληθεί.

«Τους λέμε: 'Θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω σε σας' και αρχίζουμε από τη Δευτέρα», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Τούρκος υπουργός δεν διευκρίνισε ποιες χώρες αφορά αυτό το μέτρο και δεν είναι σαφές πώς θα μπορέσει η Τουρκία να στείλει πίσω σε μια χώρα κάποιον που δεν είναι πλέον υπήκοος της εν λόγω χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως περισσότερα από 1.150 μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider