Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνομιλίας Τραμπ - Ζελένσκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνομιλίας Τραμπ - Ζελένσκι
Το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιήθηκε, με τον Λευκό Οίκο να δημοσιεύει την επίμαχη συνομιλία του με τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Στην δημοσιοποίηση του επίμαχου τηλεφωνήματος μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε ο Λευκός Οίκος, έπειτα από αίτημα του πλανητάρχη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να διέταξε την καθυστέρηση χορήγησης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, λίγες ημέρες πριν συνομιλήσει με τον πρόεδρο της χώρας, για την διεξαγωγή έρευνας για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ, με σκοπό να ζημιώσει τον πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Με αυτόν τον τρόπο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι ενεργοποίησε τη διαδικασία παραπομπής του.

Σε ένα από τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα που υπάρχει στην απομαγνητοφωνημένη συζήτηση, αναφέρεται το εξής:

«Θα ήθελα να μας κάνετε μια χάρη όμως, γιατί η χώρα μας έχει περάσει πολλά και η Ουκρανία ξέρει πώς είναι αυτό (...) Γίνεται πολλή συζήτηση για το γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν σταμάτησε τη δίωξη και πολύς κόσμος θέλει να μάθει γι’ αυτό λοιπόν κάντε ό,τι μπορείτε με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα ήταν σπουδαίο. Ο Μπάιντεν καυχιόταν ότι σταμάτησε τη δίωξη αν μπορείτε να το κοιτάξετε… Μου φάνηκε απαίσιο».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος σε άλλο κομμάτι της συνομιλίας του με τον Αμερικανός Πρόεδρο αναφέρει «Έχουμε κερδίσει με διαφορά και δουλέψαμε σκληρά για τη νίκη. Εργαζόμασταν πολύ, αλλά θα ήθελα να ομολογήσω σε εσάς, ότι είχα την ευκαιρία να μάθω από εσάς, χρησιμοποιήσαμε κάποιες από τις ικανότητες και τις γνώσεις σας, και μπορέσαμε να το χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα για τις εκλογές μας και, ναι, είναι αλήθεια ότι αυτές ήταν μοναδικές εκλογές».

Εδώ μπορείτε αναλυτικά να δείτε την επίμαχη απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας Τραμπ - Ζελένσκι όπως την δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider