Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες ομάδες του NBA

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες ομάδες του NBA
Όταν μιλάμε για μπάσκετ σε επίπεδο NBA, τότε μιλάμε για πραγματικά πάρα πολλά χρήματα.

Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα στην Αμερική και μπορεί να ήταν πάντα αγαπητό, τα τελευταία χρόνια όμως έχει αγγίξει αστρονομικά επίπεδα. Ειδικά αν μιλάμε για το επίπεδο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ ή National Basketball Association (NBA) όπως την ξέρουν οι περισσότεροι.

Παίκτες μπάσκετ από όλο τον κόσμο ονειρεύονται να «μπουν» σε μια από τις κορυφαίες ομάδες και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων. Ζωντανό παράδειγμα είναι άλλωστε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μπήκε στους Milwaukee Bucks και διαγράφει λαμπρή πορεία, σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο.

Με τόσες χορηγίες και διαφημίσεις από εμπορικές εταιρείες δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως οι πλουσιότερες ομάδες μπάσκετ στον κόσμο ανήκουν όλες στο NBA!

Δείτε ποιες είναι οι 10 πλουσιότερες σύμφωνα με το TheRichest:

Στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου βρίσκονται οι New York Knicks, με την αξία της ομάδας να εκτιμάται στα 4 δισ. δολάρια. Οι επενδύσεις από την Madison Square Garden Company αύξησε την αξία της κατά 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με το TheRichest, σχεδόν 19.000 θεατές παρακολουθούν κάθε παιχνίδι της ομάδας. Παράλληλα, τα εισιτήρια για τους αγώνες τους κοστολογούνται σχεδόν στο διπλάσιο από τη μέση τιμή των εισιτηρίων μπάσκετ, φέρνοντας ακόμα περισσότερα έσοδα στην ομάδα.

 

Όταν έχεις τη δυνατότητα να «κλείσεις» τον Λεμπρόν Τζέιμς, σημαίνει πως είσαι ένας από τους πραγματικά κορυφαίους. Για του λόγου το αληθές, οι Los Angeles Lakers βρίσκονται στη δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου, με εκτιμώμενη αξία τα 3,7 δισ. δολάρια. Παράλληλα, βέβαια, είναι και μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικά, καθώς η ομάδα έχει στην κατοχή της 16 τίτλους.

Μερικά από τα πιο ιστορικά ονόματα που πέρασαν από τα αποδυτήρια της ομάδας είναι ο Σακίλ Ο'Νιλ, ο Έρβιν 'Magic' Τζόνσον, ο Τζέρι Γουέστ και ο Κόμπι Μπράιντ.

Οι Chicago Bulls μπορεί να μην θεωρούνταν «φαβορί» για τον τίτλο του πρωταθλήματος τις τελευταίες σεζόν, όμως παραμένουν στο top 5 των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου.

Ακόμα και αν έχουν μειωθεί τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, εξαιτίας της απόδοσης της ομάδας στο γήπεδο, η αξία των Chicago Bulls εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2,9 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία του 2018.

Σύμφωνα με το TheRichest, με την απόκτηση του Κόμπι Γουάιτ και του Τόμας Σατοράνσκι, ίσως και να έχουν μια ελπίδα να παίξουν στα playoffs αυτή τη σεζόν.

 

Η επένδυση που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι «ομαδάρχες» Τζο Λέικομπ και Πίτερ Γκούμπερ φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, αφού πλέον οι San Francisco Golden State Warriors είναι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Και όπως είναι γνωστό, με τις νίκες έρχονται και τα χρήματα.

Αυτή τη στιγμή, η αξία της ομάδας εκτιμάται στα 3,5 δισ. δολάρια. Η ομάδα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στη σύγχρονη ιστορία του NBA και σίγουρα διαθέτει την οικονομική επιφάνεια να κρατήσει superstars, όπως ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμσον στο δυναμικό τους.

Οι Boston Celtics παραμένουν σταθεροί στην 5η θέση των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του NBA. Η αξία της ομάδας αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία τους το 2018.

Με το budget που φέτος έχουν οι Boston Celtics στρέφονται προς την «αναδόμηση» της ομάδας, μετά την απώλεια ορισμένων σημαντικών παικτών.

Η αξία των Brooklyn Nets εκτιμάται στα 2,35 δισ. δολάρια. Το καλοκαίρι η ομάδα απέκτησε τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Κέβιν Ντουράντ. Όμως από την επόμενη χρονιά τα πράγματα αναμένονται ακόμα καλύτερα, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της ομάδας στο συνιδρυτή της Alibaba, Τζο Τσάι.

Η ομάδα των Houston Rockets το 2017 βγήκε «στο σφυρί» για 2,2 δισ. δολάρια. Μόλις 2 χρόνια μετά έχουν ανακάμψει πλήρως και εκτιμάται πως αξίζουν περί τα 2,3 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας την 8η θέση των πλουσιότερων ομάδων του NBA.

Από τη στιγμή της ίδρυσης τους, οι Dallas Mavericks έχουν κερδίσει μόνο ένα πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα να βελτιώσει την αξία της. Για την ακρίβεια τον τελευταίο χρόνο οι Mavs ανέβασαν την αξία τους κατά 18% φτάνοντας τα 2,3 δισ. δολάρια.

Οι Los Angeles Clippers το 2015 άξιζαν 1 δισ. δολάρια και μόλις 4 χρόνια μετά έχουν υπερδιπλασιάσει την αξία τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το TheRichest, η αξία της ομάδας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2,2 δισ. δολάρια και τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα καλύτερα, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Στιβ Μπάλμερ, ετοιμάζεται να φέρει στο ρόστερ του τον Πολ Τζόρτζ και τον Καουάι Λέοναρντ.

Μπορεί σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, η Miami Heat να μην είναι στα καλύτερα τους, όμως όσον αφορά στα οικονομικά τους, κατάφεραν να βρεθούν στο top 10 των πλουσιότερων ομάδων του NBA. Η αξία της Miami Heat το 2019 εκτιμάται πως φτάνει τα 1,7 δισ. δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

«Το παράκανε»: Ο Τραμπ απαιτεί από το ABC την απόλυση Τζίμι Κίμελ

23:45

Νιγηρία: Τουλάχιστον 29 νεκροί εξαιτίας επίθεσης ενόπλων στην πολιτεία Ανταμάουα

23:32

Uni Systems: Αυξημένα κατά 22% τα EBITDA το 2025 - Στα 268 εκατ. ευρώ ο τζίρος

23:20

Ο Τραμπ υπέρ της ιδέας να μετονομαστεί σε "NICE" η αστυνομία μετανάστευσης

23:07

Φρέσκα ρεκόρ αλλά με επιφυλακτικότητα στην Wall Street

22:53

Κέρδη σχεδόν 3% για το πετρέλαιο με φόντο την αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή

22:40

Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για τη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη

22:27

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας

22:20

Απώλειες 1% για τον χρυσό αναμένοντας αποφάσεις κεντρικών τραπεζών

22:12

ΗΠΑ: Για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και οπλοκατοχή διώκεται ο Κόουλ Τόμας Άλεν

22:05

Η κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν δικάζεται στην Ελβετία για ξέπλυμα χρήματος

21:51

ΗΠΑ: Οι απώλειες μέσω social media οκταπλασιάστηκαν από το 2020

21:46

Ο Τραμπ συζήτησε τους όρους του Ιράν με τους συμβούλους του - Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση

21:43

Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να καταστήσει τη φωνή της καταχωρηθέν εμπορικό σήμα

21:40

Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

21:39

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων

21:35

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Έρευνα για απάτη 1,5 εκατ. ευρώ σε προμήθειες εξοπλισμού Covid στη Ρουμανία

21:29

Ισραήλ: «Το 2026 θα μπορούσε ακόμη να είναι μια χρονιά μαχών σε όλα τα μέτωπα» λέει ο αρχηγός του στρατού

21:21

Επίθεση στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Το Hilton λέει ότι τηρούσε τα πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας

21:06

Μερτς: «Η ιρανική ηγεσία προσπαθεί να ταπεινώσει τις ΗΠΑ - Χωρίς σχέδιο εξόδου ο Τραμπ»

20:55

Τρίκαλα: Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους διευθυντικό στέλεχος της «Βιολάντα»

20:49

Το EFA GROUP αποκτά το 90% της Superior Air και επεκτείνεται σε MRO, εκπαίδευση και αεροπορικές υπηρεσίες

20:44

Αλεξόπουλος: «Τα διυλιστήρια στην Ελλάδα εξάγουν προϊόντα και καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς»

20:38

Νετανιάχου: «Οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ επιβάλλουν τη συνέχιση της δράσης στον Λίβανο»

20:30

Γιατί η Κίνα τα βάζει ξανά με το «Made In Europe»

20:29

Η Trastor οδεύει προς ΑΜΚ για άντληση νέων κεφαλαίων

20:24

Μαρινάκης: «Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση στη δικαιοσύνη από τον κ. Ανδρουλάκη»

20:19

Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει με το Ιράν για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

20:10

Ταχιάος: «Αδύνατον η οδός Πόντου να παραδοθεί ταυτόχρονα με την επέκταση της γραμμής του Μετρό προς Καλαμαριά»

20:02

Πρωτοψάλτης για Λέσβο: «Κανένα περιθώριο για λάθος, αυστηρή τήρηση των μέτρων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider