Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες ομάδες του NBA

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες ομάδες του NBA
Όταν μιλάμε για μπάσκετ σε επίπεδο NBA, τότε μιλάμε για πραγματικά πάρα πολλά χρήματα.

Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα στην Αμερική και μπορεί να ήταν πάντα αγαπητό, τα τελευταία χρόνια όμως έχει αγγίξει αστρονομικά επίπεδα. Ειδικά αν μιλάμε για το επίπεδο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ ή National Basketball Association (NBA) όπως την ξέρουν οι περισσότεροι.

Παίκτες μπάσκετ από όλο τον κόσμο ονειρεύονται να «μπουν» σε μια από τις κορυφαίες ομάδες και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων. Ζωντανό παράδειγμα είναι άλλωστε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μπήκε στους Milwaukee Bucks και διαγράφει λαμπρή πορεία, σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο.

Με τόσες χορηγίες και διαφημίσεις από εμπορικές εταιρείες δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως οι πλουσιότερες ομάδες μπάσκετ στον κόσμο ανήκουν όλες στο NBA!

Δείτε ποιες είναι οι 10 πλουσιότερες σύμφωνα με το TheRichest:

Στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου βρίσκονται οι New York Knicks, με την αξία της ομάδας να εκτιμάται στα 4 δισ. δολάρια. Οι επενδύσεις από την Madison Square Garden Company αύξησε την αξία της κατά 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με το TheRichest, σχεδόν 19.000 θεατές παρακολουθούν κάθε παιχνίδι της ομάδας. Παράλληλα, τα εισιτήρια για τους αγώνες τους κοστολογούνται σχεδόν στο διπλάσιο από τη μέση τιμή των εισιτηρίων μπάσκετ, φέρνοντας ακόμα περισσότερα έσοδα στην ομάδα.

 

Όταν έχεις τη δυνατότητα να «κλείσεις» τον Λεμπρόν Τζέιμς, σημαίνει πως είσαι ένας από τους πραγματικά κορυφαίους. Για του λόγου το αληθές, οι Los Angeles Lakers βρίσκονται στη δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου, με εκτιμώμενη αξία τα 3,7 δισ. δολάρια. Παράλληλα, βέβαια, είναι και μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικά, καθώς η ομάδα έχει στην κατοχή της 16 τίτλους.

Μερικά από τα πιο ιστορικά ονόματα που πέρασαν από τα αποδυτήρια της ομάδας είναι ο Σακίλ Ο'Νιλ, ο Έρβιν 'Magic' Τζόνσον, ο Τζέρι Γουέστ και ο Κόμπι Μπράιντ.

Οι Chicago Bulls μπορεί να μην θεωρούνταν «φαβορί» για τον τίτλο του πρωταθλήματος τις τελευταίες σεζόν, όμως παραμένουν στο top 5 των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου.

Ακόμα και αν έχουν μειωθεί τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, εξαιτίας της απόδοσης της ομάδας στο γήπεδο, η αξία των Chicago Bulls εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2,9 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία του 2018.

Σύμφωνα με το TheRichest, με την απόκτηση του Κόμπι Γουάιτ και του Τόμας Σατοράνσκι, ίσως και να έχουν μια ελπίδα να παίξουν στα playoffs αυτή τη σεζόν.

 

Η επένδυση που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι «ομαδάρχες» Τζο Λέικομπ και Πίτερ Γκούμπερ φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, αφού πλέον οι San Francisco Golden State Warriors είναι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Και όπως είναι γνωστό, με τις νίκες έρχονται και τα χρήματα.

Αυτή τη στιγμή, η αξία της ομάδας εκτιμάται στα 3,5 δισ. δολάρια. Η ομάδα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στη σύγχρονη ιστορία του NBA και σίγουρα διαθέτει την οικονομική επιφάνεια να κρατήσει superstars, όπως ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμσον στο δυναμικό τους.

Οι Boston Celtics παραμένουν σταθεροί στην 5η θέση των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του NBA. Η αξία της ομάδας αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία τους το 2018.

Με το budget που φέτος έχουν οι Boston Celtics στρέφονται προς την «αναδόμηση» της ομάδας, μετά την απώλεια ορισμένων σημαντικών παικτών.

Η αξία των Brooklyn Nets εκτιμάται στα 2,35 δισ. δολάρια. Το καλοκαίρι η ομάδα απέκτησε τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Κέβιν Ντουράντ. Όμως από την επόμενη χρονιά τα πράγματα αναμένονται ακόμα καλύτερα, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της ομάδας στο συνιδρυτή της Alibaba, Τζο Τσάι.

Η ομάδα των Houston Rockets το 2017 βγήκε «στο σφυρί» για 2,2 δισ. δολάρια. Μόλις 2 χρόνια μετά έχουν ανακάμψει πλήρως και εκτιμάται πως αξίζουν περί τα 2,3 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας την 8η θέση των πλουσιότερων ομάδων του NBA.

Από τη στιγμή της ίδρυσης τους, οι Dallas Mavericks έχουν κερδίσει μόνο ένα πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα να βελτιώσει την αξία της. Για την ακρίβεια τον τελευταίο χρόνο οι Mavs ανέβασαν την αξία τους κατά 18% φτάνοντας τα 2,3 δισ. δολάρια.

Οι Los Angeles Clippers το 2015 άξιζαν 1 δισ. δολάρια και μόλις 4 χρόνια μετά έχουν υπερδιπλασιάσει την αξία τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το TheRichest, η αξία της ομάδας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2,2 δισ. δολάρια και τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα καλύτερα, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Στιβ Μπάλμερ, ετοιμάζεται να φέρει στο ρόστερ του τον Πολ Τζόρτζ και τον Καουάι Λέοναρντ.

Μπορεί σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, η Miami Heat να μην είναι στα καλύτερα τους, όμως όσον αφορά στα οικονομικά τους, κατάφεραν να βρεθούν στο top 10 των πλουσιότερων ομάδων του NBA. Η αξία της Miami Heat το 2019 εκτιμάται πως φτάνει τα 1,7 δισ. δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:00

Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης

08:41

Υποβαθμίζει την επίθεση ο ΥΠΕΞ του Ιράν- Κάνει λόγο για «παιδικά παιχνίδια» και όχι drones

08:26

ΕΤΑΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το Tae Kwon Do – Επανασχεδιασμός και νέο εγχείρημα αξιοποίησης

08:24

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»: Σπάει τα κοντέρ το πρόγραμμα – Πάνω από 3.000 αιτήσεις

08:18

Πετρέλαιο: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την απάντηση του Ισραήλ - Γιατί οι τιμές αντιστέκονται στον γεωπολιτικό κίνδυνο

08:12

Κακοκαιρία: Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Live η πορεία των φαινομένων

07:53

Ελλάκτωρ: Το «μάζεμα» της REDS, οι real estate επενδύσεις 350 εκατ. και το ΧΑ

07:48

Έφτασε η ώρα της εφορίας: Τα 12 «μυστικά» και οι παγίδες των νέων φορο-δηλώσεων

07:30

Οδικές Παραχωρήσεις: Αποχωρεί η Hochtief από την «Ολυμπία Οδό» - Ο «χάρτης» των συμβάσεων

23:48

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

23:32

Χατζηδάκης: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική, η περαιτέρω αναβάθμιση από την S&P

23:13

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Διατήρηση του αξιόχρεου στο «ΒΒΒ-»

23:01

Wall Street: «Κόκκινο 6x6» για Nasdaq και S&P 500 με «βαρίδι» Nvidia - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί πάνω από ένα έτος

22:47

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία «βουτιά» πάνω από 3% στην σκιά της Μέσης Ανατολής

22:30

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

22:12

Κασσελάκης: Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ

21:54

Ράλι 2,2% για τον χρυσό: 5η συναπτή εβδομάδα κερδών

21:37

Μισέλ σε Τραμπ: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η συμβολή της ΕΕ στην Ουκρανία: 143 δισ. ευρώ»

21:29

Times του Λονδίνου: Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 115 εκατ. ευρώ

21:04

Δίκη Τραμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο

20:50

Τουρισμός: Αναπτερώνει τις ελπίδες για νέα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2024

20:44

Όρμπαν προς ηγέτες ΕΕ: «Το καπελάκι σας και δρόμο»

20:35

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων - Οι 5 «εκλεκτοί» Κασσελάκη

20:25

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συνεχίζει τις πιέσεις προς το ΝΑΤΟ για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια

20:17

Αυγενάκης: Nα εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής - Διείσδυση στις αγορές του κόσμου

20:07

Τεχεράνη: Τα ισραηλινά drones δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα στο Ισφαχάν

20:05

Απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Ισραήλ και Ιράν

19:55

Αθανασίου στο Bloomberg για Ελληνικό: Σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά την κρίση

19:48

Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων

gazzetta
gazzetta reader insider insider