Πέντε νησιά για να χτίσετε τον ιδιωτικό σας παράδεισο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε νησιά για να χτίσετε τον ιδιωτικό σας παράδεισο

Μπορεί τα πεντάστερα ξενοδοχεία να σας «σκλαβώνουν» με τις ανέσεις τους, αλλά ποιος δεν θα ήθελε να απομονωθεί για κάποιες μέρες στον δικό του, προσωπικό παράδεισο; Αν, μάλιστα, τον έχετε χτίσει «με τα χεράκια» σας, τότε η απόλαυση είναι διπλή.

Ευτυχώς, η αγορά ιδιωτικών νησιών βρίσκεται στα πάνω της και είναι πολλά τα παρθένα νησάκια που πωλούνται ανά την υφήλιο. Το CNN Money επιλέγει πέντε νησιά που βρίσκονται σήμερα προς πώληση και είναι έτοιμα να γίνουν η δική σας Εδέμ.

Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

Τιμή: Γνωστοποιείται κατόπιν αιτήματος

Η ζωή στο νησί έχει πολλές χάρες –ιδίως όταν είναι δικό σας. Εντάξει, μπορεί να μην έχετε την επιλογή του ακριβού καταστήματος ή του πολυτελούς εστιατορίου, αλλά αυτά τα 700 κατάφυτα στρέμματα στον μέσον της Καραϊβικής θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω για τις ελλείψεις που θα αντιμετωπίσετε στην αρχή. Το πανέμορφο νησί γειτονεύει με το γνωστό νησί «Little Scrub» όπου βρίσκεται ένα διεθνούς φήμης ξενοδοχείο με μαρίνα, αθλητική λέσχη, μπαρ και αγορά γκουρμέ ειδών διατροφής.

Μεγάλη Μπαχάμα

Τιμή: 10,5 εκατ. δολάρια

Το παρθένο νησάκι των 300 στρεμμάτων ονομάζεται «Lignum Vitae Cay» θεωρείται μοναδική ευκαιρία στην αγορά ιδιωτικών νησιών, καθώς βρίσκεται στο νότιο άκρο της φημισμένης αλυσίδας νησιών «Exuma Cay» στις Μπαχάμες. Το νησιωτικό σύμπλεγμα είναι συνώνυμος του παραδείσου για όσους λατρεύουν το ψάρεμα, την ιστιοπλοΐα και τις καταδύσεις. Το αρχιπέλαγος των 365 νησιών αποτελεί δημοφιλή προορισμό των διασήμων που κάνουν εξωτικές αποδράσεις, όπως ο Johnny Depp και ο Tyler Perry.

Τοφίνο, Καναδάς

Τιμή: 1,75 εκατ. δολάρια

Αν οι αμμουδερές παραλίες, τα τιρκουάζ νερά και οι φοίνικες δεν είναι του γούστου σας, αυτή είναι η ευκαιρία σας –και σε καλή τιμή. Ο λόγος για το Stone Island στο Τοφίνο του Καναδά που βρίσκεται σε μια απομονωμένη αλλά δημοφιλή περιοχή κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νήσος Βανκούβερ. Ένα μικρό «παλάτι» δύο υπνοδωματίων βρίσκεται χτισμένο ανάμεσα στα οπορωφόρα δέντρα και σας περιμένει για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Μπελίζ

Τιμή: 4,25 εκατ. δολάρια

Η άλλοτε ήσυχη Πλασέντσια, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Μπελίζ, έχει εξελιχθεί στον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό της χώρας. Ένα καΐκι θα σας μεταφέρει στο Moho Caye, ένα ειδυλλιακό νησάκι μόλις 32 στρεμμάτων που είναι γνωστό στην περιοχή με το όνομα «Wild Orchid Caye». Είτε ονειρεύεστε να φτιάξετε το δικό σας οικολογικό μπανγκαλόου, είτε μια υπερπολυτελή βίλα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, έχετε όσο χώρο χρειάζεστε.

Πουέρτο Ρίκο

Τιμή: 1,75 εκατ. δολάρια

Αν θέλετε να βρείτε τον δικό σας παράδεισο, χωρίς να απομακρυνθείτε από τις ΗΠΑ, πάρτε το αεροπλάνο για το Πουέρτο Ρίκο και αναζητήστε αυτό το παραμυθένιο νησί της Καραϊβικής. Έχει έκταση 100 στρεμμάτων και διαθέτει ήδη μια ξύλινη βίλα τριών δωματίων, ειδικά σχεδιασμένη για να μην ξεχωρίζει από το φυσικό περιβάλλον με την εκπληκτική παραλία και τη ζούγκλα. Είναι το μοναδικό ιδιωτικό νησί που βρίσκεται ανοιχτά της νότιας ακτής Σαλίνας του Πουέρτο Ρίκο και βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από την ενδοχώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider