Πρώην Αμερικανός βουλευτής: Ψεύτης και επικίνδυνος ο Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώην Αμερικανός βουλευτής: Ψεύτης και επικίνδυνος ο Τραμπ
Ο πρώην βουλευτής σκοπεύει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο Τζο Γουόλς, συντηρητικός πρώην βουλευτής ο οποίος σήμερα είναι παρουσιαστής μιας ενημερωτικής εκπομπής, εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, αποκαλώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ψεύτη και νταή, ακατάλληλο για το αξίωμα.

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του 57χρονου Γουόλς είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσει το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, το 87% των Ρεπουμπλικανών εγκρίνει τις ενέργειές του.

Ο Ουίλιαμ Ουέλντ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός άλλος Ρεπουμπλικανός που διεκδικεί το χρίσμα απέναντι στον Τραμπ, όμως η υποψηφιότητά του δεν φαίνεται να έχει τύχη. Ο πρώην βουλευτής και κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Μαρκ Σάνφορντ είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι εξετάζει και αυτός να θέσει υποψηφιότητα, με αφορμή όπως είπε το αυξανόμενο ομοσπονδιακό χρέος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN σήμερα ο Γουόλς είπε ότι θα λάβει την οριστική του απόφαση μέσα σε περίπου μία εβδομάδα.

«Ο Τραμπ είναι νταής. Και είναι δειλός. Και ομοναδικός τρόπος για να νικήσεις έναν νταή, έναν δειλό, είναι να τον εκθέσεις, να τον πλήξεις», είπε. «Αυτός ο τύπος είναι ακατάλληλος, λέει ψέματα κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Γουόλς και το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να απαντήσει στις κατηγορίες αυτές.

Ο Γουόλς εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2010 αλλά δύο χρόνια αργότερα δεν κατάφερε νε εξασφαλίσει την επανεκλογή του καθώς ηττήθηκε στο Ιλινόι απο την Δημοκρατική Τάμι Ντάκγουόρθ. Αφού απώλεσε την έδρα του έγινε παρουσιαστής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής στο Σικάγο. Μιλώντας στο CNN είπε ότι το 2016 στήριξε τον Τραμπ αλλά στη συνέχεια «απογοητεύτηκε και αηδίασε» με τον πρόεδρο. Το αποκορύφωμα, εξήγησε, ήταν όταν ο Τραμπ πήρε το μέρος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και όχι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στη συνάντηση κορυφής που είχαν πέρσι το καλοκαίρι στο Ελσίνκι. «Αυτό ήταν άσχημο. Αυτό ήταν προδοτικό», σχολίασε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider