Ντόναλντ Τραμπ: Η συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν μπορεί να είναι «50-50»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναλντ Τραμπ: Η συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν μπορεί να είναι «50-50»
Η συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στο εμπόριο θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον της Αμερικής και όχι «50-50» για τις δύο πλευρές.

Υπέρ της Αμερικής πρέπει να γέρνει η «ζυγαριά» του κέρδους από την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι κάθετος πως δεν πρόκειται να πει «ναι» σε μια συμφωνία που θα βγαίνουν και οι δύο κερδισμλενοι «50-50».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε μάλιστα ότι οι δασμοί που επέβαλε στα κινεζικά αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ εξωθούν εταιρείες να μετακινήσουν την παραγωγή τους από εργοστάσια της Κίνας σε εγκαταστάσεις στο Βιετνάμ και άλλες χώρες της Ασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωναμε το CNBC, ο Τραμπ τόνισε ότι οι δύο κυβερνήσεις πλησίαζαν «σε μια πολύ δυνατή συμφωνία, είχαμε μια καλή συμφωνία, και τότε οι Κινέζοι την τροποποίησαν. Και τότε είπα εντάξει, θα επιβάλλουμε δασμούς στα προϊόντα τους».

Πρόσθεσε επίσης πως, είχε ξεκαθαρίσει στον Κινέζο πρόεδρο Σί Σίνπινγκ πριν από τις πρόσφατες συνομιλίες, ότι ένα deal ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσινγκτον δεν μπορεί να είναι «50-50», και πως εξαιτίας της πρότερης τακτικής της Κίνας, πρέπει τώρα να βγει κερδισμένη η Αμερική.

Να θυμίσουμε πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών για το εμπόριο δεν έχουν σημειώσει πρόοδο μετά τις 10 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς ύψους 200 δισ. δολαρίων στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider