Ο δισεκατομμυριούχος, Κεν Γκρίφιν, αρέσκεται να κάνει διαρκώς ρεκόρ με τις εξωφρενικά ακριβές αγορές ακινήτων που πραγματοποιεί.

Νωρίτερα φέτος πραγματοποίησε μία από τις ακριβότερες αγορές στην ιστορία του Λονδίνου, με την απόκτηση της έπαυλης που προηγουμένως άνηκε στον Σαρλ Ντε Γκολ και βρίσκεται κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, έναντι 122 εκατ. δολ. 

spiti-4

Αγόρασε αρκετούς ορόφους σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Σικάγο, έναντι 58,75 εκατ. δολ., κάνοντας ακόμη ένα ρεκόρ, αυτό της αγοράς του πιο ακριβού σπιτιού στην ιστορία της «πόλης των ανέμων».

spiti-6

Το 2015, ο Γκρίφιν είχε αγοράσει ένα ρετιρέ στο Μαϊάμι, έναντι 60 εκατ. δολ., το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβληθεί για την απόκτηση διαμερίσματος στην πόλη.

spiti-7

Όμως, αυτή τη φορά ο δισεκατομμυριούχος το παράκανε. Έδωσε περί τα 238 εκατ. δολ. για ένα ρετιρέ στην πόλη της Νέας Υόρκης, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για το ακριβότερο σπίτι που έχει πουληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

griffin

Το διαμέρισμα είναι 2.200 τ.μ, ενώ στο ίδιο κτήριο έχουν πραγματοποιηθεί κι άλλες ακριβές αγορές, με το ζεύγος του διάσημου τραγουδιστή Στινγκ και της γυναίκας του να βρίσκονται μεταξύ των σελέμπριτι που διαθέτουν ακίνητο εκεί.

Κι ενώ τα 238 εκατ. δολ. φαντάζουν ένα υπέρογκο ποσό για την αγορά ενός σπιτιού, τα χρήματα που ο Γκρίφιν διέθεσε για να αγοράσει δύο πίνακες, ο ένας έργο του Τζάκσον Πόλοκ και ο άλλος του Βίλεμ ντε Κούνινγκ, είναι πραγματικά εξωφρενικά.

spiti-5

Συγκεκριμένα, το 2016 ο δισεκατομμυριούχος έδωσε 500 εκατ. δολ. στο σύνολο, προκειμένου να αγοράσει τα 2 αριστουργήματα της αφηρημένης τέχνης.