FBI: Ενήμερες οι ολλανδικές αρχές για τα αδέλφια El-Bakraoui

Viber Whatsapp Μοιράσου το
FBI: Ενήμερες οι ολλανδικές αρχές για τα αδέλφια El-Bakraoui

«Το FBI, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ, είχε ενημερώσει την ολλανδική αστυνομία ότι οι δύο αδελφοί αναζητούνταν από τις βελγικές αρχές μία εβδομάδα προτού οι Ibrahim και Khalid el-Bakraoui διαπράξουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ολλανδίας.

Μετά τις επιθέσεις, αποκαλύφθηκε μια σειρά από παραλείψεις και σφάλματα από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου, όπως επίσης και η αδυναμία να υπάρξει αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των χωρών της Ευρώπης.

Ο Ibrahim απελάθηκε στην Ολλανδία από την Τουρκία τον Ιούλιο του 2015, ένα μήνα μετά τη σύλληψή του από την τουρκική αστυνομία σε περιοχή κοντά στη συριακή μεθόριο. Οι Ολλανδοί υποστηρίζουν πως όταν έφθασε στην χώρα τους, το όνομά του δεν συμπεριλαμβανόταν σε καμία «μαύρη λίστα, επομένως δεν συνελήφθη. Οι λόγοι για τους οποίους δεν απελάθηκε στο Βέλγιο δεν έχουν διευκρινιστεί.

«Την 16η Μαρτίου, το FBI ενημέρωσε την ολλανδική αστυνομία σχετικά με το γεγονός ότι οι βελγικές αρχές αναζητούσαν και τους δύο αδελφούς» έγραψε στην επιστολή ο Ολλανδός υπουργός. Όπως επισήμανε, το FBI είπε στους Ολλανδούς ότι ο Ibrahim αναζητείτο από τις βελγικές αρχές για το βεβαρημένο «εγκληματικό παρελθόν» του, ενώ ο Khalid καταζητείτο για «τρομοκρατία, εξτρεμισμό και στρατολόγηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider