Πρόταση επένδυσης 1,2 δισ. στην Κύπρο για το λιμάνι της Λάρνακας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόταση επένδυσης 1,2 δισ. στην Κύπρο για το λιμάνι της Λάρνακας
Από την κοινοπραξία AMPA Ltd & Israel Shipyards Ltd για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Στα χέρια του Κύπριου Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου βρίσκεται η πρόταση - προσφορά της κοινοπραξίας AMPA Ltd & Israel Shipyards Ltd για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, όπως και μεγάλων αναπτύξεων σε χερσαία έκταση 220.000 τετραγωνικών μέτρων γύρω από το λιμάνι και την μαρίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», πέραν της ανάπτυξης του λιμανιού ώστε να γίνει σύγχρονο και να μπορεί να εξυπηρετεί σημαντικού μεγέθους πλοία, με επέκταση αποβαθρών και προβλήτων, προβλέπεται η κατασκευή σύγχρονου τερματικού επιβατών, ανάπτυξη της μαρίνας με τις πιο σύγχρονες υποδομές, οικιστική και εμπορική ανάπτυξη με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική, όπως και δρόμοι, πάρκα κ.τ.λ.

Η προβλεπόμενη επένδυση στην πλήρη ανάπτυξη του σχεδιασμού προβλέπεται ότι θα φτάσεις στα 1,2 δισ. ευρώ. Ήδη η Ισραηλινών συμφερόντων αλλά και με έντονη κυπριακή παρουσία κοινοπραξία, έχει προχωρήσει στην σύσταση του σχήματος που θα αναλάβει το μεγάλο για την Λάρνακα και όχι μόνο έργο, με την επωνυμία KITION OCEAN Holding, που είναι το νομικό πρόσωπο που θα διαπραγματευτεί και σε περίπτωση θετικής κατάληξης να υπογράψει την σύμβαση.

Αναμένεται ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία διευκρινήσεων και διαπραγματεύσεων ώστε κράτος και ΚΙΤΙΟΝ OCEAN να καταλήξουν σε υπογραφές στις αρχές του 2019. Οι επενδυτές είναι έτοιμοι να πιάσουν αμέσως δουλειά μόλις τους παραχωρηθούν οι χώροι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider