Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα - Ένας νεκρός μέχρι στιγμής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα - Ένας νεκρός μέχρι στιγμής

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τα Επτάνησα το πρωί της Τρίτης και έγινε αισθητός από την Καλαμάτα έως τα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε στις 09:10, με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκάδας και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Η άτυχη 60χρονη, από την Πόντη Βασιλικής, έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 - 6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και όπως τόνισε θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί. Σημείωσε, πάντως, ότι οι κάτοικοι της Λευκάδας και των νησιών του Ιονίου, ξέρουν να προστατευθούν από σεισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider