Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown
Η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό.

Το μεγάλο «στοίχημα» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο περισσότερο μπορούν, ενόψει την εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με το CNBC, η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό. 

Βέβαια, δεν βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης στην ίδια «φάση», με ορισμένες να έχουν επιβάλλει ηπιότερα μέτρα, άλλες να έχουν  υιοθετήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις και άλλες να βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, το οποίο ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση!

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, βρίσκονται εν μέσω οριζόντιων lockdown, σε μια προσπάθεια να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

(καθημερινοί θάνατοι / 100.000 κατοίκους - Μέσος όρος 7 ημερών)

insider

 

Πότε θα «ανοίξουν» οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και... Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη μορφή lockdown, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Από τις 13 Νοεμβρίου, το lockdown περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Το νεότερο lockdown στη Βρετανία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και παράταση. 

Οι κάτοικοι καλούνται να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας, άσκησης, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων και για ιατρικούς λόγους ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες. 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο. 

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία από τις 30 Οκτωβρίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον δεν γίνεται να εργαστούν από το σπίτι– να επισκεφθούν γιατρό, να παράσχουν εκτάκτως βοήθεια σε συγγενικό τους πρόσωπο ή για να ασκηθούν, για μία ώρα, σε απόσταση που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο από τον τόπο κατοικίας τους.

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images
 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ το καθολικό lockdown στη Γερμανία, το οποίο επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, είναι απίθανο η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι οι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στις εταιρείες, τα γενέθλια και οι γάμοι είναι απίθανο να επιτραπούν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:59

LVMH: Η μετοχή σημειώνει τις χειρότερες απώλειες πρώτου τριμήνου στην ιστορία της

15:59

Και εγένετο… Euronext Athens

15:55

ΗΠΑ: 62.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο

15:50

Μαρινάκης: Τέλος στη χρόνια ομηρία των περιφερειακών σταθμών - Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για αδειοδότηση

15:47

Ιαπωνία: Ριζική αλλαγή στην επιμέλεια παιδιών, μετά το διαζύγιο

15:42

Παλαιστίνη: Διάχυτη ανησυχία για μαζικές καταδίκες σε θάνατο μετά τη θέσπιση νέου νόμου στο Ισραήλ

15:25

Artemis II: Γιατί η ανθρωπότητα επιστρέφει στο φεγγάρι 50 χρόνια μετά;

15:17

Υγεία: Ισχυρός συσχετισμός της έκθεσης σε φυτοφάρμακα με τον κινδύνο εμφάνισης καρκίνου

15:12

Αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γ. Στουρνάρας

15:12

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Credia - Πάνω από 1,13 δισ. ευρώ προσφορές για την ΑΜΚ

15:04

Ληξιπρόθεσμα χρέη 113,86 δισ. ευρώ στην εφορία το 2025

15:00

Έδεσσα: Οι καταρράκτες και όσα αξίζει να δείτε στην πόλη των νερών

14:53

Βατικανό: Έκκληση του Πάπα Λέοντα για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή ενόψει Πάσχα

14:40

Κρεμλίνο: «Οι ουκρανικές δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί χθες από το Ντονμπάς»

14:25

Καμπανάκι ΔΟΕ για Ευρώπη: «Διπλάσιες οι απώλειες πετρελαίου τον Απρίλιο»

14:24

Ήχησε το 112 για τις μετακινήσεις στην Αττική

14:21

Έρευνα kariera.gr: 7 στους 10 εργαζόμενους σκέφτονται να αλλάξουν εργασία

14:20

ETS: Η Κομισιόν «χτίζει» νέο δίχτυ ασφαλείας στην αγορά άνθρακα – Τέλος στην ακύρωση δικαιωμάτων

14:04

CEO Geely: «Η επιβίωση της Volvo εξαρτάται από τη στενότερη συνεργασία μαζί μας»

13:53

Στις 27 Μαΐου η λήξη μαθημάτων για Γυμνάσια, 15 Μαΐου για Λύκεια

13:52

ΥΠΑΑΤ: Ως 4/4 οι αιτήσεις για 45 θέσεις ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

13:50

Συγκροτήθηκε η Υποεπιτροπή Εκτίμησης Πλημμυρικού Κινδύνου

13:45

Θεοδωρικάκος: «Εφαρμογή του νόμου ενάντια στην αισχροκέρδεια - Θα επιβληθούν πρόστιμα»

13:44

Αυστραλία: «Το σοκ του πολέμου στη Μέση Ανατολή θα είναι αισθητό για μήνες» λέει ο πρωθυπουργός

13:42

Στάρμερ προς Τραμπ για ΝΑΤΟ: «Θα ενεργήσω προς το εθνικό συμφέρον»

13:38

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επιτυχές το συνέδριο για τη σημασία της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης

13:30

ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Φεβρουάριο - Αμετάβλητο το επιτόκιο καταθέσεων

13:29

Alpha Finance - AXIA: Ξεκάθαρα θετικές οι μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις της αναταξινόμησης του ΧΑ

13:28

Υπ. Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για προστασία των εργαζομένων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

13:24

Protergia Dynamic One Home: Το νέο δυναμικό τιμολόγιο της Protergia

gazzetta
gazzetta reader insider insider