Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown
Η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό.

Το μεγάλο «στοίχημα» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο περισσότερο μπορούν, ενόψει την εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με το CNBC, η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό. 

Βέβαια, δεν βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης στην ίδια «φάση», με ορισμένες να έχουν επιβάλλει ηπιότερα μέτρα, άλλες να έχουν  υιοθετήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις και άλλες να βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, το οποίο ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση!

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, βρίσκονται εν μέσω οριζόντιων lockdown, σε μια προσπάθεια να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

(καθημερινοί θάνατοι / 100.000 κατοίκους - Μέσος όρος 7 ημερών)

insider

 

Πότε θα «ανοίξουν» οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και... Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη μορφή lockdown, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Από τις 13 Νοεμβρίου, το lockdown περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Το νεότερο lockdown στη Βρετανία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και παράταση. 

Οι κάτοικοι καλούνται να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας, άσκησης, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων και για ιατρικούς λόγους ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες. 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο. 

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία από τις 30 Οκτωβρίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον δεν γίνεται να εργαστούν από το σπίτι– να επισκεφθούν γιατρό, να παράσχουν εκτάκτως βοήθεια σε συγγενικό τους πρόσωπο ή για να ασκηθούν, για μία ώρα, σε απόσταση που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο από τον τόπο κατοικίας τους.

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images
 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ το καθολικό lockdown στη Γερμανία, το οποίο επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, είναι απίθανο η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι οι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στις εταιρείες, τα γενέθλια και οι γάμοι είναι απίθανο να επιτραπούν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:45

Τραμπ: Αγόρασε ομόλογα αξίας 51 εκατ. δολαρίων τον Μάρτιο

20:33

Politico: Ελλάδα και Γαλλία ζητούν νέα ευρωομόλογα και παράταση στην αποπληρωμή του Ταμείου Ανάκαμψης

20:15

Τα αιωρούμενα σωματίδια «πολιορκούν» την ατμόσφαιρα της Πάτρας

20:05

Γερμανία: Προληπτική μεταφορά πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο

19:56

Γάζα: Τοπικές εκλογές υπό την αιγίδα της Παλαιστινιακής Αρχής

19:37

Ουγγαρία: Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Όρμπαν δηλώνει ότι θα παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα

19:17

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα

18:52

Apple: Νέα εποχή με Τέρνους εν μέσω γεωπολιτικών πιέσεων και ανατροπών από AI

18:14

Αδιέξοδο στο Πακιστάν: Αποχώρησε η Ιρανική αντιπροσωπία - Δεν θα μεταβεί η αντιπροσωπία των ΗΠΑ

17:47

Μητσοτάκης στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ: Ελλάδα και Γαλλία βρίσκονται σήμερα πιο κοντά από ποτέ

17:31

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τον καθαρισμό οικοπέδων - 15 Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία

17:25

Μαλί: Συντονισμένες επιθέσεις τζιχαντιστικών και αυτονομιστικών οργανώσεων σε ολόκληρη την χώρα

17:09

Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία

17:00

Σούπερ μάρκετ: Το «καταφύγιο» της ιδιωτικής ετικέτας και ο καταναλωτής σε εγρήγορση

16:53

Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία

16:43

Πακιστάν: Παραμένει αισιόδοξο για διεξαγωγή συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν

16:23

Σέρρες: Σύλληψη διαιτητή πολεμικών τεχνών για «φακελάκι»

16:08

Bitcoin: Σε «αθόρυβη» πορεία για τις 80.000 δολάρια

15:53

Δένδιας: Υπέγραψε με τη Γαλλίδα ομόλογό του την ανανέωση της «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης» Ελλάδας – Γαλλίας

15:26

Κεφαλογιάννη: Καμία ανησυχία για τον τουρισμό – Ευρωπαϊκή πρόκληση η αύξηση του κόστους καυσίμων

15:04

Γολεμής (ESA): Η συμπερίληψη, δεν είναι μόνο αξία αλλά και πρακτική ευφυΐα

14:48

Το 2028 στην Ελλάδα τα δύο πρώτα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair

14:34

Μητσοτάκης: Κορωνίδα των ελληνογαλλικών συμφωνιών η δέσμευση αμοιβαίας συνδρομής

14:16

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Γεκατερίνμπουργκ

13:59

Πιερρακάκης: Τι είναι πρόοδος σήμερα;

13:45

Κώτσηρας: Στο επίκεντρο η μεσαία τάξη μέσω φοροελαφρύνσεων και μόνιμων μέτρων

13:12

Μαρινάκης: Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με το κόμμα του κ. Τσίπρα

13:00

Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε έως 72 δόσεις - «Αγκάθια» το υψηλό επιτόκιο και η συμμόρφωση

12:57

Θωμάς (DG TAXUD): Το 20% των φορολογικών εσόδων προέρχονται από τον τουρισμό

12:48

Οι επενδύσεις και η θέση της Ελλάδας στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider