Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown
Η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό.

Το μεγάλο «στοίχημα» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο περισσότερο μπορούν, ενόψει την εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με το CNBC, η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό. 

Βέβαια, δεν βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης στην ίδια «φάση», με ορισμένες να έχουν επιβάλλει ηπιότερα μέτρα, άλλες να έχουν  υιοθετήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις και άλλες να βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, το οποίο ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση!

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, βρίσκονται εν μέσω οριζόντιων lockdown, σε μια προσπάθεια να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

(καθημερινοί θάνατοι / 100.000 κατοίκους - Μέσος όρος 7 ημερών)

insider

 

Πότε θα «ανοίξουν» οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και... Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη μορφή lockdown, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Από τις 13 Νοεμβρίου, το lockdown περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Το νεότερο lockdown στη Βρετανία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και παράταση. 

Οι κάτοικοι καλούνται να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας, άσκησης, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων και για ιατρικούς λόγους ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες. 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο. 

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία από τις 30 Οκτωβρίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον δεν γίνεται να εργαστούν από το σπίτι– να επισκεφθούν γιατρό, να παράσχουν εκτάκτως βοήθεια σε συγγενικό τους πρόσωπο ή για να ασκηθούν, για μία ώρα, σε απόσταση που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο από τον τόπο κατοικίας τους.

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images
 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ το καθολικό lockdown στη Γερμανία, το οποίο επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, είναι απίθανο η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι οι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στις εταιρείες, τα γενέθλια και οι γάμοι είναι απίθανο να επιτραπούν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Στους 32 έφτασαν οι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

23:27

ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Σε στιγμές πένθους προέχει η ευθύνη και η αξιοπρέπεια

23:16

Χαρακόπουλος: Αυξήσεις μισθών έφεραν οι φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ

22:46

Οι πολιτικές που θα φέρουν πίσω τους Έλληνες επιστήμονες, στο επίκεντρο της 110ης Συνόδου Πρυτάνεων

22:16

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί για διπλάσια ταχύτητα από την επιτρεπόμενη

21:47

Ιταλία: Αστυνομικοί και λιμενικοί δικάζονται για πολύνεκρο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες

21:18

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκε το 2025 ο αριθμός των οδηγών που εμπόδιζαν την ελεύθερη κίνηση των πεζών και των ατόμων με αναπηρίες

20:57

Ιράν: Διαμορφώνεται πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

20:47

Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

20:27

Συλλυπητήρια δήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Νίκου Ακριτίδη

20:21

Αμερικανοί και Ρώσοι απεσταλμένοι χαιρετίζουν μια «εποικοδομητική» συνάντηση στη Φλόριντα για την Ουκρανία

19:43

Ιράν: Ένας νεκρός από έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Μπαντάρ Αμπάς

19:32

Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) αύριο Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική - Θα εκδηλωθούν ιδιαίτερα ισχυρά φαινόμενα

19:21

8ο Greek Investment Day: Έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τις ελληνικές εισηγμένες

18:53

Ποιες χώρες θέλουν να επαναπατρίσουν τον χρυσό τους – Γιατί αμφισβητούν τη φύλαξη στις ΗΠΑ

18:30

Ανάρτηση Κυρ. Μητσοτάκη για τη συμμετοχή του στη συνάντηση ηγετών του ΕΛΚ

18:29

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

18:25

Βιολάντα: «Σε στιγμές πένθους προέχει η ευθύνη και η αξιοπρέπεια»

17:46

Πιερρακάκης: Η δύναμη της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ η τελειότητα, ήταν η επιμονή

17:18

Guardian: Μπορεί η Ευρώπη να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ;

17:03

Κλιματική αλλαγή: Ποιες πόλεις βυθίζονται – Ο κίνδυνος στην Ελλάδα

16:13

ΕΛΑΣ: Eξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

16:08

Γάζα: Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σκότωσαν 12 ανθρώπους

16:00

Πεζεσκιάν: Τραμπ, ο Νετανιάχου και Ευρωπαίοι ηγέτες υποδαύλισαν τις εντάσεις στις διαδηλώσεις στο Ιράν

15:34

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Φεβρουαρίου

15:25

Ζαχαράκη: Η Ελλάδα επενδύει ήδη συστηματικά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

15:19

Πιερρακάκης: Το στεγαστικό αποτελεί εθνική πρόκληση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τους ιδιοκτήτες ακινήτων

15:14

Συρεγγέλα: Εργαλειοποίηση από την πλευρά της αντιπολίτευσης του εργατικού δυστυχήματος στα Τρίκαλα

15:02

Μητσοτάκης: Υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες, με τη σκέψη σε όσες και όσους φορούν περήφανα το εθνόσημο στο στήθος

14:55

Τασούλας: Σήμερα τιμούμε τους ήρωες των Ιμίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider