Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «στοίχημα» της Ευρώπης είναι τα Χριστούγεννα χωρίς lockdown
Η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό.

Το μεγάλο «στοίχημα» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών είναι να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο περισσότερο μπορούν, ενόψει την εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με το CNBC, η JP Morgan εκτιμά πως το στοίχημα είναι εφικτό. 

Βέβαια, δεν βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης στην ίδια «φάση», με ορισμένες να έχουν επιβάλλει ηπιότερα μέτρα, άλλες να έχουν  υιοθετήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις και άλλες να βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, το οποίο ελπίζουν πως δεν θα χρειαστεί να πάρει παράταση!

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, βρίσκονται εν μέσω οριζόντιων lockdown, σε μια προσπάθεια να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

(καθημερινοί θάνατοι / 100.000 κατοίκους - Μέσος όρος 7 ημερών)

insider

 

Πότε θα «ανοίξουν» οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και... Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη μορφή lockdown, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Από τις 13 Νοεμβρίου, το lockdown περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Το νεότερο lockdown στη Βρετανία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 5 Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει και παράταση. 

Οι κάτοικοι καλούνται να μην βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας, άσκησης, για αγορά τροφίμων και φαρμάκων και για ιατρικούς λόγους ή για παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες. 

Παράλληλα, απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο. 

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι αυστηροί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία από τις 30 Οκτωβρίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να πάνε στη δουλειά τους –εφόσον δεν γίνεται να εργαστούν από το σπίτι– να επισκεφθούν γιατρό, να παράσχουν εκτάκτως βοήθεια σε συγγενικό τους πρόσωπο ή για να ασκηθούν, για μία ώρα, σε απόσταση που δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο από τον τόπο κατοικίας τους.

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images
 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ το καθολικό lockdown στη Γερμανία, το οποίο επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Υγείας Γιενς Σπαν, είναι απίθανο η ζωή να επανέλθει στο φυσιολογικό τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι οι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στις εταιρείες, τα γενέθλια και οι γάμοι είναι απίθανο να επιτραπούν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:26

Τζιτζικώστας: Ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη η δέσμευση της ΕΕ να καταπολεμά το μίσος σε κάθε του μορφή

16:12

Πάτρα: Νεκρός ηλικιωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του

15:58

Κεφαλογιάννης: Κρίσιμο το 112 – Συγκροτείται Ειδική Επιτροπή Εκτίμησης Πλημμυρικού Κινδύνου

15:34

Reuters: Η Ινδία θα μειώσει στο 40% τους δασμούς αυτοκινήτων στην ΕΕ

15:30

Συνέδριο Νέας Αριστεράς: Προσπάθεια να αποφευχθεί η ρήξη

15:14

Κακοκαιρία ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά

15:08

Αποχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Προμαχώνα

14:45

Κρεμλίνο: H Ρωσία δεν θα συζητήσει ποτέ με την Κάλας

14:24

Ελατοχώρι Πιερίας: Για σκι με φόντο τον Όλυμπο

14:15

Επίσκεψη Κόστα στην Ινδία για την ολοκλήρωση συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών

14:00

Στάθμευση: 3+1 λύσεις απέναντι στην καθημερινή «κρίση» στην Αθήνα

13:50

Ιαπωνία: Μέτρα κατά των «κερδοσκοπικών κινήσεων» υπόσχεται η Τακαΐτσι

13:32

Γερμανία: Οι μισοί ψηφοφόροι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη υποστηρίζουν την αποδοχή συνεργασίας με το AfD

13:15

Λέκκας για τις πλημμύρες: Αγνοήσαμε τα ρέματα και τη μορφολογική ιστορία κάθε περιοχής

13:00

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ – Στόχος η διατήρηση και ενίσχυση των πόρων

12:42

ΠΑΣΟΚ προς Μητσοτάκη: Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι σημαία ευκαιρίας

12:38

Οικογενειακή τραγωδία στη Γλυφάδα: Γιος σκότωσε τον 80χρονο πατέρα του

12:25

Ισραήλ: Το συμβούλιο ασφαλείας θα συζητήσει σήμερα το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα

12:13

Δορυφόροι και Κτηματολόγιο στην υπηρεσία του αγρότη: Πώς θωρακίζονται οι πραγματικές καλλιέργειες

12:01

Πάνω από ένα εκατομμύριο κανάλια στο YouTube χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ καθημερινά

11:48

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

11:45

Σε τροχιά «θετικής ατζέντας» η κυβέρνηση: Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς πολιτικής

11:39

Επιστρέφουν στην κυριότητα του ΥΠΕΘΑ δύο ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ

11:31

Ανοιχτά τα καταστήματα με προτεινόμενο ωράριο 11:00 -18:00 – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

11:22

Τοξική ατμόσφαιρα: Γιατί ο αέρας των ελληνικών πόλεων γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος

11:09

Θεοδωρικάκος: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού προτύπου

10:55

ΥΠΕΝ: Νέο «πακέτο» δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

10:48

Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ από την σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ

10:43

Η Βρετανία ιδρύει το δικό της FBI - Ανακοινώθηκε η νέα Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία

10:35

Ουκρανία: Περίπου 1.700 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider