Με ανανεωμένη εταιρική εικόνα αλλά και ενισχυμένο στόλο μπαίνει στην τρίτη δεκαετία ζωής η Aegean. Η αεροπορική εταιρεία υλοποιεί αυτό το διάστημα την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 2,5 – 3 δισ. ευρώ,  ενισχύοντας τον στόλο της με τουλάχιστον 46 νέα αεροσκάφη τύπου Α320neo και Α321neo μέχρι το 2025.

Ήδη η Aegean έχει παραλάβει τα πρώτα τρία Airbus 320neo και αναμένει έως τον Ιούλιο τρία ακόμη τα οποία θα συμπληρώσουν τον στόλο 65 αεροσκαφών που διαθέτει, προσθέτοντας 1,5 εκατ. θέσεις (19  εκατ. θέσεις συνολικά στο έτος) και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς και 44 χώρες για το 2020.

Aegean 320neo
O διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Βασιλάκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης κατά την παρουσίαση των νέων αεροσκαφών, χθες Τετάρτη, ένα νέο επιπλέον αεροσκάφος θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία, την απασχόληση και τον κλάδο του τουρισμού καθώς θα προσθέτει 100.000 νέες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, 80 εκατ. ευρώ ετήσια τουριστικά έσοδα, 70 άμεσες θέσεις εργασίας στην AEGEAN και την επίγεια εξυπηρέτηση.

Τα νέα αεροσκάφη θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους εντός του Φεβρουαρίου, με το πρώτο αεροσκάφος να εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα- Μόναχο την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αεροσκαφών

Τα 320neo είναι η τελευταία γενιά της σειρά 320 της Airbus. Έχουν συνολικό μήκος 37,57 μέτρα με μήκος καμπίνας 27,51 μέτρα. Διαθέτουν έως 194 θέσεις επιβατών και μπορούν να καλύψουν μια απόσταση 6.300 χιλιομέτρων, εξυπηρετώντας δυνητικά όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και μεγάλο τμήμα της Αφρικής.

Τα νέα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney και συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και ΝΟχ ανά πτήση και ανά επιβάτη. Ειδικότερα υπολογίζεται ότι το αποτύπωμα CO2 ανά θέση είναι κατά 19% με 23% χαμηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς Airbus και κατά 50% χαμηλότερο σε σχέση με τα πρώτα και τότε νέα αεροσκάφη της εταιρείας το 1999.

Η τυπική καμπίνα διαθέτει 150 με 180 θέσεις επιβατών με βελτιωμένο διαθέσιμο χώρο ανά επιβάτη, ενώ σύμφωνα με την Aegean τα νέα αεροσκάφη συνδυάζουν εργονομία, επιπλέον άνεση και σύγχρονη αισθητική. Τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα, επίσης, με επαναχρησιμοποιούμενα ή πλήρως ανακυκλωμένα υλικά εξυπηρέτησης.

H νέα εταιρική ταυτότητα της Aegean

Καμπίνα Aegean
Πως μοιάζει η νέα καμπίνα αεροπλάνου της Aegean

«Εμπνευσμένα από τον ελληνικό ουρανό και τη θάλασσα, την κλασική και σύγχρονη αρχιτεκτονική και την κληρονομιά της χώρας μας, η νέα εταιρική ταυτότητα, το livery (εξωτερική εμφάνιση αεροσκάφους) και η καμπίνα επιβατών, σηματοδοτούν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής ακόμα πιο δυναμικής για την AEGEAN και έρχονται να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ταξιδιωτική σας εμπειρία», αναφέρεται στην παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της εταιρείας.

Δείτε το βίντεο από την κατασκευή των 320neo