Energean Oil: Να τηρηθούν οι όροι για τους υδρογονάνθρακες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Energean Oil: Να τηρηθούν οι όροι για τους υδρογονάνθρακες

Όχι μόνο αυτονόητη αλλά και απαραίτητη χαρακτήρισε την τήρηση των όρων του διαγωνισμού για τους υδρογονάνθρακες ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας.

«Η τήρηση των όρων που με σαφήνεια προβλέπονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση προς έρευνα και εκμετάλλευση τριών χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτονόητη, αλλά και απαραίτητη, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας των υδρογονανθράκων με ασφάλεια, προστασία για το περιβάλλον και με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε, μιλώντας στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη».

Ο κ. Ρήγας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο τομέας των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει ως τώρα. Η αναβίωση του Πρίνου μέσα από μεγάλες επενδύσεις, η απασχόληση 400 έμπειρων και απόλυτα εξειδικευμένων επιστημόνων και εργαζομένων και το άψογο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που επιτρέπει στην πετρελαϊκή δραστηριότητα να συμβιώνει σε απόλυτη αρμονία προς την συνεχώς αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα στην Θάσο και στην Καβάλα, πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για την ανάπτυξη των ερευνών στις νέες περιοχές.

Ο κ. Ρήγας πρόσθεσε ότι υφίστανται πολλά αντικίνητρα που επηρεάζουν την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Ρήγας στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές που χαρακτηρίζουν συνολικά τη Δυτική Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής για την ανάπτυξη υδρογονανθράκων καθώς και στη σημασία που έχουν για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο οι διαδοχικές ανακαλύψεις μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider