Επένδυση «μαμούθ» από τη Huawei - Θα δαπανά 300 εκατ. δολάρια ετησίως στην έρευνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επένδυση «μαμούθ» από τη Huawei - Θα δαπανά 300 εκατ. δολάρια ετησίως στην έρευνα
Η Huawei προχωρά στην ετήσια χρηματοδότηση 300 εκατ. δολαρίων για την ακαδημαϊκή έρευνα στην βασική επιστήμη και την τεχνολογία.

«Ετήσια» επένδυση ύψους 300 εκατ. δολαρίων θα πραγματοποιήσει η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Huawei.

Όπως ανακοίνωσε η Huawei, θα δαπανά κάθε χρόνο και για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, 300 εκατ. δολάρια για την χρηματοδότηση της επιστημονικής της έρευνας και της τεχνολογίας (S&T).

Όπως φαίνεται ο τεχνολογικός κολοσσός προχωρά και στην ίδρυση του ινστιτούτου (Institute of Strategic Research) επικεντρώνοντας την έρευνά της στην τεχνολογία αιχμής, παράλληλα με την ετήσια χρηματοδότηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην βασική επιστήμη και την τεχνολογία, σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Σου, διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Huawei κινείται για την εποχή της «Καινοτομίας 2.0» στην οποία η εταιρεία θα προσπαθήσει να ξεπεράσει θεωρητικές δυσκολίες, αλλά και βασικές τεχνολογίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η δήλωση έγινε σε διεθνές συνέδριο αναλυτών για την πορεία της σύγχρονης τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία διοίκησης, στην πόλη Σεντζέν στα νότια της Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider