Ο Τζεφ Μπέζος βγάζει σε ένα λεπτό όσα βγάζεις σε ένα χρόνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος βγάζει σε ένα λεπτό όσα βγάζεις σε ένα χρόνο
Στο τέλος του 2018 η περιουσία του θα φτάνει τα 132 δισ. δολάρια.

Ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ήταν τόσο πλούσιος το 2018, ώστε έβγαζε ανά λεπτό περισσότερα από όσα βγάζει το μέσο αμερικάνικο νοικοκυριό σε 1,5 χρόνο.

Έβγαζε περισσότερα από ότι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι υπάλληλοί του στην Amazon βγάζουν σε 2 χρόνια κι 11 μήνες.

Στις αρχές του 2018, η προσωπική περιουσία του ιδιοκτήτη του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου ήταν 12ψήφια κι ενώ η χρονιά φτάνει στο τέλος της, ο Μπέζος έχει μείνει με μόλις 132 δισ. δολ.

Είναι μιάμιση φορά πλουσιότερος από τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο βασικός μισθός του Τζεφ Μπέζος είναι μόλις 81.840 δολ. και οι συνολικές αμοιβές του, συμπεριλαμβανομένων ασφάλειας και επιδομάτων, φτάνουν τα 1.681.840.

Όμως, η περιουσία του κυρίως οφείλεται στο ποσοστό 16% της Amazon που κατέχει και από μόνο του κοστολογείται στα 125 δισ. δολ., σήμερα.

Αν συγκρίνουμε τον πλούτο του Μπέζος με τους μισθούς των υπαλλήλων του, σε ένα σημείο έβγαζε σε 10 δευτ. περισσότερα απ’ όσα έβγαζαν οι μισοί εργαζόμενοι της Amazon το 2017.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όταν η Amazon δημοσίευσε τον παραπάνω υπολογισμό του περιοδικού Money, σε σύγκριση με τα 28.446 δολ. του μέσου μισθού στην εταιρεία, οι αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Μπέζος άμεσα να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού σε 15 δολ. την ώρα.

«Ακούσαμε τους επικριτές μας, σκεφτήκαμε πολύ τι θέλαμε να κάνουμε κι αποφασίσαμε να ηγηθούμε», τόνισε ο Τζεφ Μπέζος σε ανάρτησή του σε blog της Amazon.

Θα χρειαστούν μόλις λίγοι μήνες μέχρι να μάθουμε το μέσο μισθό των εργαζομένων στην Amazon για το 2018. Όμως, γνωρίζουμε ότι οι κατώτεροι υπάλληλοι θα βγάζουν 15 δολ./ώρα. Αν αυτοί οι εργαζόμενοι δουλεύουν 40 ώρες τη μέρα για 52 εβδομάδες, τότε σημαίνει πως θα βγάζουν 30.000 δολ. το χρόνο.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν η περιουσία του Μπέζος έφτασε στο απόγειό της στα 168 δις. δολ., βγάζοντας 84 δισ. μόνο μέσα στην προηγούμενη χρονιά, χρειαζόταν ένα λεπτό για να βγάλει 160.000 δολ.

Οι κατώτεροι υπάλληλοί του, από την άλλη μεριά, χρειάζονταν 5,5 χρόνια για να βγάλουν το ίδιο ποσό.

Και στις 2 Ιανουαρίου, την ημερομηνία που η περιουσία του αριθμούσε το χαμηλότερο ποσό για το 2018, ο Τζεφ Μπέζος έβγαζε 67.790 δολ. το λεπτό, ποσό που οι υπάλληλοι του χρειάζονταν περισσότερα από 2 χρόνια για να βγάλουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider