Αλαλούμ με το μετρό και τα δρομολόγια του αεροδρομίου  

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλαλούμ με το μετρό και τα δρομολόγια του αεροδρομίου  
Αντιδρά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών στην απόφαση της ΣΤΑΣΥ να ξεκινούν τα δρομολόγια από τη Δουκισ. Πλακεντίας.

«Αυτόνομα» φαίνεται ότι έδρασε η ΣΤΑΣΥ η οποία πριν από λίγες ημέρες άλλαξε τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο, ορίζοντας ότι αυτά θα ξεκινούν από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η επιστολή που έστειλε προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βούρδας ζητά όχι μόνο την επαναφορά της γραμμής στον αρχικό σχεδιασμό αλλά και να ενημερωθεί «για τους λόγους για τους οποίους έγινε από τη ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο».

Ακόμη ο γενικός γραμματέας αναρωτιέται για το «αν προηγήθηκε, σχετική, απαιτούμενη, έγκριση από τον ΟΑΣΑ» και αν «τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 54 του ν. 4568 / 2018 (Α’ 178) όπου απαιτείται έγκριση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο έχουν και άμεσο «ανταγωνιστή». Ο λόγος για τον προαστιακό που κινεί η -ιδιωτική πλέον- ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider