Κορονοϊός: Ακριβώς έναν χρόνο πριν, το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ακριβώς έναν χρόνο πριν, το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα
Πως είχε ανακοινώσει ο Σωτήρης Τσιόδρας το πρώτο κρούσμα της νόσου στη χώρα μας, στις 26 Φεβρουαρίου του 2020.

Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 26 Φεβρουαρίου, από την επισημοποίηση του πρώτου κρούσματος του κορονοϊού Covid-19 στην Ελλάδα.

Ήταν μεσημέρι Τετάρτης όταν ο τότε άγνωστος -στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων- λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε σε ζωντανή σύνδεση την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος της νόσου στη χώρα μας, μιας 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη που είχε επιστρέψει από τη βόρεια Ιταλία και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ.

«Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Οι κοντινές επαφές της θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση» είχε δηλώσει τότε ο κ. Τσιόδρας.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/Ur_aCYIIzkc.jpg?itok=LaCmd1tl","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=Ur_aCYIIzkc","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}

Ένα χρόνο μετά, η πανδημία συνεχίζει να δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών στη χώρα μας, με τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown που επηρεάζουν την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ανακοινώθηκαν 1.784 νέα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας το σύνολο των μολύνσεων της νόσου στην Ελλάδα σε 186.469, με 51,8% εξ αυτών να είναι άνδρες.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 367, με τη διάμεση τους ηλικία να είναι ι 69 έτη. To 86.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.315 ασθενείς.

Οι νεκροί για το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 39, ενώ από την έναρξη της πανδημίας εδώ και ακριβώς ένα χρόνο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 6.410 συμπολίτες μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider