Σεισμός 6,7 Ρίχτερ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Ανατολικής και δυτικής Σάμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Ανατολικής και δυτικής Σάμου
Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης έχει ισχύ από 30-10-2020 και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 30 Απριλίου 2021.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στην περιοχή χθες, Παρασκευή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου, δηλαδή από 30-10-2020 και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 30 Απριλίου 2021.

Βαρύ πένθος για τα δύο παιδιά – Συνεχείς οι μετασεισμοί στο νησί

Η Σάμος βιώνει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Βαρύ πένθος σκεπάζει το νησί από τον αδόκητο χαμό των δύο παιδιών, που καταπλακώθηκαν από τοίχο, ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Μεγάλες είναι και οι υλικές ζημιές στο νησί.

Οι κάτοικοι της Σάμου πέρασαν μια δύσκολη νύχτα, καθώς τόσο στο Βαθύ και το Καρλόβασι, όσο και στα χωριά, αρκετοί αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν εκτός οικιών, από το φόβο των μετασεισμών.

Σε πολλά χωριά έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις παλιών σπιτιών, ζημιές ενώ το Βαθύ, υπέστη σοβαρό πλήγμα από το μίνι τσουνάμι που «έβγαλε» τη θάλασσα στη στεριά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider