Δίκη Χρυσής Αυγής: H Eισαγγελέας ζητεί αναστολή ποινής για όλους πλην Ρουπακιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη Χρυσής Αυγής: H Eισαγγελέας ζητεί αναστολή ποινής για όλους πλην Ρουπακιά
Να δοθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής εκτός του Γιώργου Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας τη Δευτέρα. 

Εισήγηση προκειμένου να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και σε όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Όπως είπε τηρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Οι δικαστές θα αποσυρθούν σε διάσκεψη και θα ανακοινώσουν την απόφαση τους. Πιθανότατα, η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με τον εάν θα χορηγηθεί ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση των καταδικασθέντων θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Για όσους οδηγηθούν στις φυλακές, το δικαστήριο θα διαβιβάσει απόσπασμα της απόφασης στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και είτε θα συλληφθούν είτε θα προσέλθουν αυτοβούλως στις αρμόδιες αρχές.

Οι ποινές

Οι ποινές για την ηγετική ομάδα η οποία απαρτίζεται από τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο είναι 13 χρόνια κάθειρξης. Πλην του Ματθαιόπουλου που καταδικάστηκε σε ποινή 10 ετών.

Παράληλλα, σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους οι ποινές χωρίς τις συγχωνεύσεις είναι οι εξής:

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη -Αντώνιος Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Δημήτριος Κουκούτσης και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης- επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών. Οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά ετών. Οι πρώην βουλευτές που έλαβαν ελαφρυντικό -Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αβράμης-Αρβανίτης, Στάθης Μπούκουρας και Νίκος Μίχος- καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών. Στους δύο τελευταίους επιβλήθηκαν και επιπλέον ποινές για πλημμελήματα.

Στους πυρηνάρχες Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, και Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, επιβλήθηκαν καθείρξεις οκτώ ετών και έξι ετών. Στο στέλεχος Ιωάννη Καζαντζόγλου επιβλήθηκε κάθειρξη οκτώ και έξι ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider