Τσιόδρας: Τους 148 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό - 15 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.678

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιόδρας: Τους 148 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό - 15 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.678
85 ασθενείς με Covid-19 πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 148, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κ. Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 15 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 2.678 και το 56% αφορά άνδρες. Ακόμα ένας ασθενής έχασε τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 148.

Συνολικά 33 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 85 έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ. Το 97% των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Ο κ. Τσιόδρα ανέφερε πως οι περισσότερες μεταλλάξεις του ιού εντοπίζονται εκεί που υπήρχαν πολλά κρούσματα. Ο ίδιος επεσήμανε πως σιγά σιγά καταρρίπτεται το αφήγημα πως ο κορονοϊός κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο.

Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider