Τσιόδρας: Τους 146 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό - 6 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.632

Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 81 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Δύο ακόμα ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 146, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κ. Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 6 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 2.632 και το 55,4% αφορά άνδρες. Ακόμα δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 146.

Συνολικά 35 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 81 έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Ξεκίνησαν σήμερα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, οι πρώτες 25 Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της COVID-19. Οι πρώτες Κινητές Ομάδες ξεκίνησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και φυλακές Δομοκού, με στόχο σταδιακά να καλυφθεί όλη η επικράτεια.

 
Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ