Συνολικά 1,7 εκατ. μάσκες έφτασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αθήνα, από την Κίνα, με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean.

Πρόκειται για την πρώτη «φουρνιά» της δωρεάς που πραγματοποιεί η Κίνα για την στήριξη της προσπάθειας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 13 εκατ. απλές χειρουργικές μάσκες και μέτρα ατομικής προστασίας όπως εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα μεταφορά υγειονομικού υλικού από την Ελλάδα που προέρχεται από δωρεές. 

Πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean

Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean αλλά και πτήσεις Cargo. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις που έχουν μισθωθεί από τους δωρητές και μεταφέρουν υγειονομικό υλικό.

Το κόστος της προμήθειας αλλά και της μεταφοράς του υλικού στην Ελλάδα καλύπτεται κυρίως από δωρεές ιδρυμάτων και εταιρειών. 

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China η οποία μετέφερε προ ημερών στην Ελλάδα από την Κίνα ως δωρεά 1.200.000 μάσκες και υγειονομικό υλικό.