Κορονοϊός: 26 νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα

Κορονοϊός

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε την Πέμπτη, 71 νέα κρουσματα με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 892 στην Ελλάδα.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 26 σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη.

Στους 26 ανέρχονται οι νεκροί.

Την Πέμπτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα του Covid-19 με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 892. Από τα 892 κρούσματα στην Ελλάδα, οι 134 ασθενείς νοσηλεύονται ενώ οι 57 είναι διασωληνωμένοι.

Συνολικά 42 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. Όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας «αν αρθούν τα αυστηρά μέτρα θα έχουμε την πορεία της Ιταλίας», συμπληρώνοντας πως «ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις σε ηλικία».

Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ