Τραπεζική υπάλληλος στη Λάρισα υπεξαίρεσε 1.850.000 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζική υπάλληλος στη Λάρισα υπεξαίρεσε 1.850.000 ευρώ
Ποινή 8 χρόνια κάθειρξη σε τραπεζική υπάλληλο στη Λάρισα για υπεξαίρεση 1.850.000 ευρώ από Λαρισαίους πελάτες

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πρώην προϊσταμένη καταστήματος τράπεζας στην Λάρισα.

Σύμφωνα με την απόφαση, το διάστημα 2004-2008 η εν λόγω τραπεζική υπάλληλος, εκμεταλλευόμενη τη θέση που είχε στην τράπεζα, με διάφορα τεχνάσματα, υπεξαίρεσε από λογαριασμούς καταθετών περί­που 1.850.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία.

Επιστράφηκαν τα υπεξαιρεθέντα ποσά

Τα υπεξαιρεθέντα ποσά επέστρεψε η τράπεζα στους δικαιούχους, μετά την αποκάλυψη της απάτης αλλά η τράπεζα κινήθηκε δικαστικά εναντίον της.

Η καταδικασθείσα, που ήταν προσωρινά κρατούμενη από την αποκάλυψη της υπόθεσης, στο πρώτο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) τον Ιούνιο του 2013 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών. Παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τη στιγμή που αποφυλακίστηκε με υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας.

Στην υπόθεση εμπλεκόταν και ο σύζυγός της τραπεζικής υπαλλήλου. Στο πρώτο δικαστήριο είχε τιμωρηθεί με δέκα χρόνια κάθειρξης, όμως δεν οδηγήθηκε στη φυλακή διότι η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα έπαυσε τη δίωξή του λόγω παραγραφής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider