Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Οι πύλες του ιστορικού ιδρύματος θα παραμείνουν ανοιχτές έως τη 1.00 το μεσημέρι. Στις 4.00 το ραντεβού των διαδηλωτών.

Κορυφώνεται σήμερα Κυριακή 17 Νοεμβρίου ο τριήμερος εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα.

Οι πύλες του ιστορικού ιδρύματος θα παραμείνουν ανοιχτές έως τη 1.00 το μεσημέρι, με το «ραντεβού» των διαδηλωτών να έχει δοθεί στις 4.00 το απόγευμα.

Τα φετινά μέτρα ασφαλείας θα είναι τα πιο αυστηρά των τελευταίων ετών, με περισσότερους από 5.500 αστυνομικούς κάθε υπηρεσίας στους δρόμους.

Το βάρος πέφτει στους άνδρες της Ασφάλειας που ήδη επιτηρούν το Πολυτεχνείο, την ΑΣΟΕΕ, τη Νομική κι άλλες μεγάλες πανεπιστημιακές σχολές σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, στις διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ που σηκώνουν το βάρος της καταστολής των επεισοδίων και τη νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» (σ.σ. η νέα «ΔΕΛΤΑ»).

Από αέρος θα υπάρχει επιτήρηση τόσο από το ελικόπτερο της Αστυνομίας όσο και από drones, υπό τον φόβο... αντιεξουσιαστικού παρκούρ. Στους δρόμους θα δούμε ξανά και τους «Αίαντες», τα ειδικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που μπορούν να εκτοξεύσουν νερό με πολύ μεγάλη πίεση και στο... πεδίο της μάχης έχει φανεί ότι αποτελεί φόβητρο για τους κουκουλοφόρους.

Χθες Σάββατο, πολίτες όλων των ηλικιών μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου για να αφήσουν λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

«Η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτής της κορυφαίας στιγμής της Αντίστασης κατά της εθνικώς εγκληματικής εφτάχρονης δικτατορίας 1967-1974, είναι Επέτειος Μνήμης των Αγωνιστών και των θυμάτων που έπεσαν στον βωμό της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή των Ελλήνων. Προηγήθηκε, κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ειδική αναφορά στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, από τον Πρόεδρο της Βουλής και εκπροσώπους των κομμάτων.

Στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε σήμερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου, της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου.

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γγ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, και της ΚΝΕ κατέθεσαν επίσης στεφάνια στο Πολυτεχνείο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12:00 ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα είναι σήμερα Κυριακή τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας.

Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

Μια κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προκαλεί αίσθηση, αφού ποτέ στο παρελθόν πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider