Πυρκαγιά στη Μόρια: Τι καταγγέλουν εργαζόμενοι ΜΚΟ για τους δύο νεκρούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά στη Μόρια: Τι καταγγέλουν εργαζόμενοι ΜΚΟ για τους δύο νεκρούς
Ότι η αστυνομία έχει την ευθύνη για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς, καταγγέλλει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου. 

Δύο άνθρωποι, μία γυναίκα και ένα παιδί, κατέληξαν νεκροί στον καταυλισμό της Μόριας το απόγευμα της Κυριακής, μετά τη φωτιά και τα επεισόδια που ξέσπασαν στον καταυλισμό της Μόριας, στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας η κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας έχει ηρεμήσει. Ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή φαγητού, ενώ έχει αποκλεισθεί το καμένο από χθες τμήμα του καταυλισμού, αλλά και τα κατεστραμμένα κοντέινερ όπως αυτά, της Διοίκησης του ΚΥΤ.

Να θυμίσουμε πως, η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας και το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού είναι ο απολογισμός της καταστροφικής φωτιάς που ξέσπασε στον καταυλισμό της Μόριας. λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, για άγνωστους λόγους. Συγκεκριμένα, εκείνη την ώρα ξέσπασαν δυο φωτιές. Μια σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και μια στη «ζώνη 4», όπου σε διώροφους οικίσκους διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.

Τι καταγγέλουν εργαζόμενοι ΜΚΟ στη Μόρια για την αστυνομία

Ότι η αστυνομία έχει ευθύνη για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς καταγγέλλει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, γραφουν χαρακτηριστικά ότι μετά τις δύο φωτιές στον καταυλισμό «οι πρόσφυγες προσέτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά και η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα για να τους διώξει, την ώρα που έμπαινε ένα πυροσβεστικό. Αυτό εξόργισε τον κόσμο ο οποίος επιτέθηκε στο πυροσβεστικό».

Ακόμα όμως και όταν ηρέμησαν τα πράγματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου «η αστυνομία διώχνει τον κόσμο που έχει μαζευτεί για να βοηθήσει (εργαζόμενες, διερμηνείς και αλληλέγγυοι) και έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο hotspot από την πόλη».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider