Άγρια επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας ελεγκτής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πιτσαρία στον Πλατανιά Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, στο κατάστημα- το οποίο είχαν «ξαναγράψει» το 2017- διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Κατά την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια. Αυτή απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής εισήχθη στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με κάταγμα στην ωλένη.

Ο δράστης εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Η αστυνομία που μετέβη στο κατάστημα συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία, όμως, άφησε μετά από λίγο ελεύθερη, καθώς είχε εμπλακεί στο συμβάν μόνον φραστικά.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη. Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ επικοινώνησε και με τον ελεγκτή για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Τα τελευταία 24ωρα, ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά βίας κατά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ. Μόλις πριν από 10 ημέρες, δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ στην Κρήτη έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού.

Ειδικότερα, σε έλεγχο της ΑΑΔΕ έξω από το Ρέθυμνο σε φορτηγό για παραστατικά εμπορευμάτων, ο οδηγός κατέβηκε και γρονθοκόπησε μία ελέγκτρια, η οποία υπέστη ρήξη τυμπάνου και βρίσκεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, και ακόμα έναν ελεγκτή, που επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.