Παρίσι: Πώς από πόλη του Φωτός μετατράπηκε σε πόλη του τρόμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρίσι: Πώς από πόλη του Φωτός μετατράπηκε σε πόλη του τρόμου

Σε πόλη του τρόμου μετατράπηκε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά η διάσημη πόλη του Φωτός, μετά τις αιματηρές πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχθηκε τη «Μαύρη Παρασκευή», συγκλονίζοντας ολόκληρη την υφήλιο.

Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, μετά τη νύχτα τρόμου της 13ης Νοεμβρίου, οι Παριζιάνοι καλούνται να ξεπεράσουν τον φόβο, την οργή, το σοκ και να συνεχίσουν να ζουν στην πόλη του πολέμου… Άλλωστε και ο Γάλλος πρόεδρος, Fr. Hollande, σε διάγγελμά του το μεσημέρι του Σαββάτου, χαρακτήρισε πράξη πολέμου το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 150 ανθρώπους.

Για εκατομμύρια Παριζιάνους – αλλά και τουρίστες – τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο μετά τα δραματικά γεγονότα της Παρασκευής, με την καθημερινότητα να ανατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Το Παρίσι μοιάζει πλέον μια πόλη ήσυχη, χωρίς κόσμο στους δρόμους, μετά την απόφαση του Γάλλου προέδρου να κηρύξει τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Πολλά είναι πλέον τα ερωτήματα που κατακλύζουν τη σκέψη του κάθε Γάλλου πολίτη μετά τις δραματικές εξελίξεις της Παρασκευής. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Τι κρύβει η επόμενη μέρα; Πως μπορείς να ξεπεράσεις κάτι τέτοιο και να συνεχίσεις να ζεις;», διερωτάται το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider