Στην τιμή ρεκόρ των 26,8 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε πίνακας του Μαγκρίτ!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην τιμή ρεκόρ των 26,8 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε πίνακας του Μαγκρίτ!

Στην τιμή-ρεκόρ των 26,8 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε ο πίνακας «Le Principe du plaisir/Portrait of Edward James» (Η αρχή της ευχαρίστησης/Πορτραίτο του 'Εντουαρντ Τζέιμς) του Ρενέ Μαγκρίτ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Magritte

Το ρεκόρ κρατούσε μέχρι πρότινος ο πίνακας «Le corde sensible/ Heartstrings» ο οποίος είχε πωληθεί στο Λονδίνο, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2017 στο Λονδίνο αντί 14,4 εκατ. στερλινών, συμπεριλαμβανομένων προμηθειών και εξόδων, δηλαδή 17,9 εκατ. δολαρίων. Επτά συλλέκτες --αριθμός ιδιαίτερα υψηλός-- έκαναν προσφορές για να τον αποκτήσουν.

Αρκετά ακόμη έργα ξεπέρασαν την εκτιμώμενη αξία τους, όπως το «Improvisation auf mahagoni» του Βασίλι Καντίνσκι που πωλήθηκε αντί 24,2 εκατ. δολαρίων -- οι εκτιμητές του Sotheby's το υπολόγιζαν μεταξύ 15 και 20 εκατ.

Πίνακας τιμή -ρεκόρ

Μικρή αναποδιά για το σημαντικότερο κομμάτι της δημοπρασίας: ο πίνακας «Pre-War Pageant» του Μάρσντεν Χάρτλεϊ, που θεωρείται ένα από τα πρώτα εντελώς αφηρημένα έργα στην ιστορία της αμερικανικής τέχνης, δεν βρήκε αγοραστή. Το έργο είχε εκτιμηθεί στα 30 εκατ. δολάρια, τιμή σχεδόν πενταπλάσια του σημερινού ρεκόρ για τον αμερικανό ζωγράφο (6,3 εκατ. δολάρια), το οποίο φιλοτέχνησε σε μια παρατεταμένη παραμονή του στο Βερολίνο.

pinakas kadinsky

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider